Jeugd

JM12
24-11-2019 | Sven Spooren

Sporting Pelt - HV Arena

Onze J12-toppers waren er zaterdagnamiddag op gebrand om in een kolkende arena (én tegen Arena) een dijk van een wedstrijd neer te zetten. Het wedstrijdbegin werd echter jammer genoeg getekend door veel balverlies. HV Arena was goed bij de les en dwong Sporting tot meer efficiëntie. De eerste goal viel dan ook pas na een kleine 4 minuten. De daaropvolgende minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.
Tijdens een eerste time-out schudde coach Stefan even aan de boom. Boodschap begrepen bij de spelers. Stilaan maar zeker kwam Sporting onder stoom en door enkele snelle counters werd de kloof uitgebreid tot 3 goals. Het eerste kwartier leverde een welverdiende 10 - 4 voorsprong op.

Onder leiding van de dames Kerkhofs en Ninova wilde Sporting op hetzelfde elan aan het tweede kwartier beginnen. De motor sputterde echter opnieuw en al snel stond een 1 - 3 achterstand op het bord. Kopjes naar beneden? Tuurlijk niet ! Onder de aanmoedigingen van de talrijk opgekomen supporters en met de nodige dosis team-spirit (ook wel Sporting-spirit genoemd) werd de achterstand weggewerkt. Geduld, gewiekst samenspel en goed gebruik van de hoeken deed het spel kantelen. Het publiek ging helemaal uit de bol na Daans meesterlijke pass en de daaropvolgende schitterende afwerking. Sporting on fire! Eindstand 4-3.

Zou het derde kwartier hetzelfde vuurwerk opleveren? Wel, het tempo ging de hoogte in. De keepers werden bestookt. Beide ploegen wilden er nog het beste van maken en hun supporters een vervroegd Sinterklaasgeschenk bezorgen. Sporting had echter het geluk te kunnen rekenen op Robbe, binnen de ploeg - maar weldra zéker ook daarbuiten - beter gekend als De Muur. Hoe Arena ook probeerde, de netten bleven onaangeroerd. Aan de andere zijde stond het vizier op scherp en waren de mooi uitgespeelde kansen en bijhorende knappe goals een streling voor het oog.
De 7 - 1 was dan ook zeker verdiend.

Dit smaakt naar meer... Even nagenieten en daarna weer hard aan het werk om elke week beter te doen.