Jeugd

 
21-11-2022 | Sven Spooren


Jeugdverslagen Sporting pelt

De J12 heeft een geslaagd weekend achter de rug.
Zaterdag stonden avondspelletjes en frietjes op de planning. Daarna hadden ze de kans om met de eerste ploeg op te lopen!!
Zondag verliep even goed. De Pelt-boys namen het op tegen HV Sint-Truiden. Net als vorig weekend zijn ze sterk van start gegaan en stonden ze als één mooi blok in verdediging. Zo goed zelfs dat ze de eerste helft niet eens een goal tegen kregen. Zo stond het 9-0 na 15 minuten.
In de tweede helft verliep het even vlot. Aangedreven door Quinten die het publiek wist te amuseren met het vieren van zijn doelpunten. De wedstrijd werd in schoonheid afgewerkt met een 10-1 in de derde helft.
Iedereen heeft minuten gemaakt. Het was leuk om te zien dat de ploeg als één geheel speelde. Elkaar aanmoedigen en voor elkaar spelen stonden centraal vandaag.
Let’s go sporting


Verslag J14A
Tegen (Over)Pelt stonden we voor de derde keer tegen deze fysiek grotere ploeg. We beschikten over onze hele ploeg, behalve Mathias Vanhelden, die was gekwetst.
Jorre en Madjid kwamen van de B ploeg meedoen om zo meer wissels te hebben en Zeno en Thiebe wat te sparen omdat zij met de j16 meededen.
De match:
Tijdens de eerste helft waren wij sneller en feller in de acties, technisch sterker en vooral op snelheid gingen we door de verdediging van Overpelt. Hierdoor stonden we met de rust 10 doelpunten voor.
Na de pauze konden we de voorsprong uitbouwen tot 20 doelpunten. Opnieuw snelle acties, goed verdedigen en rustig onze wedstrijd uitspelen. Iedereen gewisseld, iedereen gescoord.


Verslag J14B
Op zaterdag 19 november speelde de J14B tegen Hubo (H).
De eerste helft was geëindigd met 11-15 voor Hasselt. In de eerste 6 minuten van de 2e helft kwam Pelt terug van 11-15 tot 16-16. Trainer Gilles was heel blij met de eerste 6 minuten en omdat Hasselt een time out moest nemen omdat we goed aan het samenwerken waren.
De eindstand was 18-25.
We hebben heel goed gespeeld, maar Hasselt was beter.


Verslag M15
Zaterdag stond bij de M15 een topwedstrijd op het programma. Zowel Hasselt als wijzelf hadden tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren.
Dat de zenuwen bij onze meisjes gespannen stonden, was een feit. Maar ook Hasselt kwam met de nodige stress het plein op.
Tot aan de 16 minuut liep de wedstrijd gelijk op. De plotse onnauwkeurigheden aan de kant van Hasselt, zorgde ervoor dat we konden uitlopen. Ruststand 8-5
De tweede helft konden we verder uitlopen tot 5 doelpunten verschil. In de 12de minuut stond het dan ook 13-8. Maar Hasselt zou Hasselt niet zijn, als ze niet alles deden om terug te vechten. En het lukte hen ook. In de 15 de minuut stond het plots 13-12 en alles was weer mogelijk. Ook de spanning op de tribune was te snijden.
In de laatste minuut, met een stand van 17-16 en Hasselt aan de bal, leek het af te gaan op een gelijkspel. Gelukkig belandde de bal langs de zijlijn en konden onze dames de laatste 40 seconden de punten naar zich toetrekken. Scoren zat er niet meer in, maar de 2 punten waren gelukkig voor ons.
Proficiat dames.
Nog twee wedstrijden in 2022 om dan met een welverdiende rust de kerstperiode tegemoet te gaan.


Verslag J16
Op de planning voor de J16 deze week: een dubbel wedstrijdweekend met vlotte winst op zaterdag en helaas verlies op zondag...
Op 19/11 speelden de J16 tegen HC Arena. Tijdens de eerste tien minuten scoorde Sporting gemiddeld 1x per minuut. Na vijf minuten: 5-0, na tien minuten: 10-0. Tot in de 12de minuut hield keeper Eyram de 0 op het bord, knap! Tussenstand bij de rust: 20-4. Hechtel speelde de hele match met een lege reservebank en miste verschillende shots op doel. Toch verdriedubbelen ze in de 2de helft bijna hun punten. Eindstand: 37-10.
Zondag 20/11 speelden de J16 tegen nummer 2 in het klassement, Hubo Handbal Hasselt. Tijdens de eerste 10 minuten ging de score gelijk op, maar na een kwartier liep Hubo uit tot 9-12. Na een korte peptalk van de coach herpakten onze jongens zich. Tussenstand bij de rust: 13-16. In de tweede helft probeerde Sporting de achterstand te beperken. Onze jongens misten verschillende shots op doel (op de lat, net ernaast, verkeerde hoek, ...), terwijl Hubo meerdere malen via hetzelfde gat in de verdediging scoorde. Vijf minuten voor het einde leek het er eventjes op dat Sporting voor een gelijkspel ging (27-28), maar de tegenstanders waren sterker... Eindstand: 28-32.