Jeugd

09-05-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag J16

We plaatsten ons vorige week al voor de VHV finale in Gent op 25/5. Onder het motto “One Team, One Dream” werden dit weekend de teams van de J16A&B wat door elkaar geschud.
J16B – Sint-Truiden1
We begonnen niet zo geweldig aan de match: te nonchalant en niet geconcentreerd. Na een aantal minuten was de stand al 1-3 voor Sint-Truiden en Sint-Truiden liep al snel 4 à 5 goals uit. Tegen het einde van de eerste helft zetten onze trainers Nick en Tanguy een time-out in en werd er bijgestuurd. Iedereen stond terug z'n mannetje waardoor we een paar mooie goals maakten en we hierdoor onze achterstand wat op haalden, maar het was nog net niet genoeg... Ruststand : 10-12 in het voordeel van Sint-Truiden.
Na de rust vlogen we er meteen weer in, maar dit deed Sint-Truiden ook waardoor het een spannende match werd. We zaten steeds opnieuw met 1 goal achterstand, maar tegen het einde van de wedstrijd staken we hier een stokje voor... We speelden een paar mooie aanvallen en wissels waardoor we een kleine voorsprong wisten op te bouwen. We sloten de wedstrijd af met een mooi vliegertje van Zéno.
Eindstand: 27-25 in het voordeel van Pelt.

VHV J16- HC Leuven 2019

De laatste wedstrijd van de competitie werd afgewerkt tegen de hekkensluiter. Voor sommige spelers was het ook hun eerste wedstrijd in de VHV competitie. En ze hebben dat echt schitterend gedaan!
We begonnen zeer sterk aan de eerste helft zodat Leuven onmiddellijk wist hoe laat het was. Na 10 minuten stond het al 9-3. Eventjes begonnen we ons wat onnodig te storen aan de refs en ging de vaart uit het spel. Tijd voor een time-out en de gemoederen te bedaren. De eerste helft werd sterk afgesloten met 19-8. Na de rust gingen we verder op dat elan, 31-11 na een kwartiertje ballen.
De sfeer in de ploeg was top mede ook door het wisselspel dat ze onderling hadden afgesproken. De laatste 5 seconden scoorden we onze 40e goal! Nick weet wat hem te doen staat. De wedstrijd eindigde op een klare 40-20.
Alle 10 de wedstrijden werden overtuigend gewonnen! Chapeau jongens!
Next Hubo Hasselt!

Verslag M14

Op zondagnamiddag mocht onze jonge M14-ploeg hun uitstekende VHV-campagne afsluiten met een thuismatch tegen Lummen-Beringen in Sportcentrum Dommelhof. Een wedstrijd zonder enige druk want de dag voordien had HUBO met een knappe zege gestunt tegen het ongeslagen DHCO. Hierdoor waren onze meisjes mathematisch uitgeschakeld voor de finale van het Vlaams kampioenschap handbal.
Omdat er niets meer op het spel stond startte de wedstrijd daarom eerder gezapig. De focus was er (nog) niet bij onze Sporting dames en daardoor bleef de beginfase spannend. Na een 4-tal minuten, bij een 1-1 stand, schoten beide teams uit de startblokken. De doelpunten volgden elkaar in een razend tempo op met een 7-6 tussenstand na 10 minuten tot gevolg. De coach van Lummen-Beringen was duidelijk van plan om zijn vel duur te verkopen en vroeg zijn 1e van 3 time-outs aan. Tijdens deze minuut kon Sporting coach Ingrid goed bijsturen om vooral in verdediging heel goed aan te sluiten.
En daar bleek het schoentje duidelijk te wringen tijdens de 1e 10 minuten want na deze korte pauze geraakte Lummen-Beringen er gewoon niet meer door. De Peltse verdediging stond pal terwijl de aanval op volle toeren bleef draaien. Franne kon met enkele steals snel tegenprikken tot afgrijzen van de bezoekende coach. Hij zag met lede ogen aan hoe Sporting uitliep van 14-8 na 17,5e minuut tot een ruststand van 20-9 na 25 minuten. Een 7m voor de bezoekers op slag van rust werd na affluiten gedecideerd gestopt door opnieuw een sterk keepende Elodie (haar 2e 7m stop al in de wedstrijd!). Het scorebord bleef dus onveranderd.
Na rust ging de riem er wat af bij onze roodwitten. De felle 1e helft begon toch wat in de benen te sluipen bij vooral de M12-ers die net voor deze match al partij gaven aan DHCO. Lummen-Beringen kwam wat beter in de wedstrijd en kon toch een beetje afknabbelen van de grote achterstand: 25-16 na 10'. De bezoekers hielden na een 2e time-out de boel veel beter gesloten vanachter. Tijd om de nummertjes, die onze Sporting girls na nieuwjaar zijn beginnen inoefenen, boven te halen. Tot nog toe hadden ze die nog niet succesvol kunnen toepassen in een wedstrijd.
Ze hadden er duidelijk voor gekozen om de talrijk opgekomen supporters te bedanken voor de steun die ze heel het seizoen kregen en dat deden ze prompt door zo’n nummertje perfect uit te voeren én te scoren! Dat smaakte duidelijk naar meer want ook het volgende nummertje werd tot ieders tevredenheid knap en snoeihard binnen gegooid. Letterlijk en figuurlijk de kers op de taart voor al het harde werk dat ze dit seizoen geleverd hebben. Sporting en Red Wolves sluitstuk Nick Deekens kon na een mooie seizoen afsluiter een 30-21 eindstand noteren.
Proficiat met jullie geweldige seizoen Dames. Jullie zijn stuk voor stuk toppers en mogen ontzettend fier zijn op jezelf. Door teamgeest, hard werk en geloof in eigen kunnen groeiden jullie boven jezelf uit, onder leiding van jullie fantastische coach Ingrid. Geruggesteund door de tandem May-Gert en jullie ouders, familieleden en sympathisanten hebben jullie ons wekelijks reikhalzend laten uitkijken naar de volgende wedstrijd. En dat het allemaal heel erg snor zit met de M12-M14 groepsgeest mocht na de wedstrijd blijken. Er werden maar liefst 59 ijsjes van De Krijmboer verorberd in een drukbezette cafetaria!
Op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen!

Verslag JM12

Op zaterdagochtend 4 mei 2024 ontmoetten de JM12 van Sporting Pelt en HV Arena elkaar in sporthal Dommelhof voor 3 setjes jeugdhandbal.
Sporting Pelt trad aan met een team van 6 meisjes en 4 jongens, terwijl HV Arena 5 meisjes en 6 jongens opstelde. In het eerste setje wist HV Arena nipt te winnen met 5-6. Het tempo lag bijzonder laag en Sporting Pelt moeite had om elkaar te vinden. Coach Nils gooide zijn 1e Time-Out er tegenaan om wat meer schwung in de gelederen te krijgen. Maar het mocht helaas niet baten, met het gekende gevolg...

Het 2e setje zag een hoger tempo en een wedstrijd die goed op en neer ging. De Sporting Pelt Girls & Boys vonden elkaar nu veel beter. Maar twee jongens van HV Arena staken er bovenuit en beslisten dirigeerden de wedstrijd. Onze roodwitten moesten hemel en aarde bewegen om tot een scoringskans te komen tegen de stugge verdediging, en als het dan lukte lag in oogwenk de bal ook weer tegen ons net. Zo kon Arena de controle behouden en won het uiteindelijk ook het tweede setje: 7-8.
In het laatste setje ging de wedstrijd op hetzelfde elan verder. Opnieuw waren de 2 Arena protagonisten een gesel voor onze aanval én verdediging. Sporting bleef echter heel goed bij tot in de slotminuten. De veer brak een beetje toen Arena 2 doelpunten kon uitlopen. Ondanks verwoede pogingen om het tij te keren eindigde ook dit laatste setje in winst voor de handballers uit Hechtel-Eksel: 7-9.
Sporting Pelt had zeker verdiend om minstens één setje te winnen tegen een sterkere HV Arena, maar het mocht niet zijn. Na de wedstrijd organiseerde de (jarige!) Sporting Pelt mede-begeleider Lore een heuse pannenkoekenslag. Deze heerlijke eindesezoensversnapering ging er bij onze jonge Sporting brigade in als zoete koek! De JM12 hebben o.l.v. coach Nils weer grote stappen vooruit kunnen zetten gedurende het seizoen en daar hebben ze keihard voor gewerkt. Well done, boys & girls. Op naar volgend seizoen.

Verslag M12

Op zondag 5 mei 2024 betraden de M12-teams van Sporting Pelt en de buren van DHC Overpelt de Dommelhof Arena voor drie kwartiertjes derby handbal. Sporting Pelt begon verschroeiend aan de wedstrijd. In een mum van tijd stond er al flinke voorsprong op het scorebord. Overpelt had het niet onder de markt met de snelle tegenprikken in dit man-tegen-man setje. Eindstand: 10-2 na 15 minuten met een goede balcirculatie.

In het tweede setje was er meer balans. Sporting Pelt zette een team tussen de lijnen met vooral eerstejaars en nieuwelingen. En zij trokken goed hun streng. Gaandeweg zag je hun groeien in dit setje en dat doet het beste verhopen voor komend seizoen. De match golfde goed op en neer. Pas op het einde kraakte DHCO na sterk weerwerk: 9-5 winst voor onze Sporting Girls.
Het laatste setje kende een spannend verloop. DHCO nam voor het eerst in de wedstrijd de leiding en rood-wit was op achtervolgen aangewezen. Het duurde toch tot net voorbij halverwege vooraleer Sporting langszij kon komen. De voorsprong met hand en tand verdedigen had duidelijk veel energie gekost bij de buren. Ze moesten effen naar adem happen en dat was het uitgerekende moment om toe te slaan dachten onze Rood-witte dames. Het werd een erop-en-erover. Op het einde kon DHCO nog milderen tot één doelpunt maar het eindsignaal was onverbiddelijk: 8-7 winst voor Sporting Pelt.
De M12 dames die nadien niet meer aantraden bij de M14 mochten in de cafetaria op kosten van begeleider Gert nog een drankje en een chips nuttigen in afwachting op het M12/M14-ijsfestijn dat om 16:00 zou plaatsvinden. Want dat hadden ze zeker verdiend na een wervelend seizoen waar ze immens grote stappen vooruit hebben gezet en vooral heel veel spelvreugde hebben gehad! Knap gedaan meisjes, coach Ingrid en techniektrainer Wim.
Na de match trakteerde begeleider Gert de meisjes die niet in de M14 match speelden op een drankje en chips in afwachting van het M12/M14 Ijsfestijn. Het was een seizoen van groei en prestatie voor de Sporting Girls!

Verslag JM10

Op zondag ging de JM10 met 3 ploegjes op tornooi in Tongeren. 2 ploegjes werden ingeschreven bij de gevorderden, en 1 ploegje (met 3 spelertjes van de JM8 die al eens van het hogere niveau kwamen proeven) bij de beginners.
Coaches Luca en Nathalie zagen veel inzet en mooie acties passeren. Mooi om te zien wat ze allemaal hebben bijgeleerd dit seizoen. Het werd een leuk tornooi, met veel wedstrijdjes Pelt-Tongeren, allebei met veel ploegjes aanwezig! Ook de JM8-kids konden al goed hun plan trekken bij de iets grotere jongens & meisjes van de JM10.

Verslag J12

De J12 mocht op zaterdag in Dommelhof spelen tegen Hubo Tongeren. Altijd een pittige wedstrijd met veel tempo en flitsende acties. Er werd door beide ploegen vlot gescoord en het ging goed op en neer.
In het eerste kwartier was Tongeren moeilijk af te stoppen en werd er met 9-14 verloren. Daarna kregen we steeds meer grip op de wedstrijd, en konden we de rollen omdraaien. 2 keer winst volgde dus nog in de volgende kwartiertjes: 12-7 en 10-7.