Jeugd

26-02-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag M12

Zaterdagochtend mochten de M12 de Derby der Pelten gaan betwisten in Sporthal De Bemvoort. Was het de volle maan van de voorbije nacht of had coach Ingrid de meisjes kunnen triggeren op de één of andere manier, maar het 1e kwartiertje was er ééntje om vingers, duimen, elleboog en zelfs schouder af te likken. Agressief in de verdediging, snelle omschakelingen, of geduldig opbouwen tot het gat viel: werkelijk alle ingrediënten uit het boekje waren aanwezig!
Het 2e kwartiertje werd door onze meisjes iets "te licht" opgevat en DHCO kwam feller uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een achterstand van 4 doelpunten halverwege. Tijd voor een Time-out dus en die bracht soelaas. De vechtlust was terug aangewakkerd en de Sporting meiden knokten zich terug in de wedstrijd. Maar DHCO wou zich niet zomaar gewonnen geven. Er werd tot op het randje gespeeld. Maar onze toppertjes konden het toch nog nipt over de streep trekken.
Het laatste kwartiertje kwam alles wat in het 1e kwartiertje aanwezig was weer allemaal terug boven drijven en werd er weer met een hoge score gewonnen. Het was van Sporting kant een fantastische pot handbal. Een heel welgemeende dikke proficiat aan onze M12 meiden en coach Ingrid! Top gedaan!

Verslag JM12

Op zaterdagmiddag mochten de 4 jongens en de 4 meisjes van de JM12 onder de hoede van coach Nils de arena in tegen... Arena! Zoals zo vaak is het steeds zoeken naar elkaar in het eerste kwartiertje. De samenstelling van de ploeg is namelijk wekelijks anders en dat is toch altijd puzzelen voor de coach en de spelers om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Dit resulteerde dan ook in een nipte overwinning.
Het 2e kwartiertje kon coach Nils bijsturen en werd er toch al goed met elkaar gespeeld. Het balletje ging een pak vlotter rond en Sporting kon wat afstand nemen. Zelfs een 2' straf kon onze jongens en meisjes niet deren want ze gingen gezwind door in hun eigen spel. Er werd met een 3-punten kloof afgeklokt. Dit tot tevredenheid van de coach.
De spreekwoordelijke "druk" was duidelijk van de schouders gevallen want het 3e kwartiertje was zeer sterk. De hoeken sneden goed naar binnen en maakten zich op de pivot aanspeelbaar en creëerden zo ook meteen de nodige ruimte voor de backs om tot de cirkel te geraken en de open doelkansen te benutten. Met andere woorden: heel mooi, verzorgd handbal uit het boekje. En dus alleen maar lachende gezichten in de gemeentelijke sporthal van Eksel, zowel op als naast het veld. Dikke proficiat aan spelers en coach!

Verslag M14

De M14 van Sporting Pelt mochten op zondagmiddag de topper tegen HB Lummen-Beringen gaan betwisten in Koersel in een sporthal met de exotische naam Curticella. Die naam alleen al doet je dromen van witte stranden, zon en cocktails. En dat was exact wat de thuisploeg deed want in no time mocht hun doelvrouw al 4 keren de bal uit de netten vissen. Een flinke wake-up call die hun na 5 minuten terug langszij bracht, mede door een 2' minuten straf van één van onze meisjes.
Daarna bleef de wedstrijd goed in balans. Nochtans brachten onze Sporting girls mooi verzorgd handbal op de splinternieuwe sporthalvloer. Na een dikke 16 minuten stonden de bordjes nog steeds gelijk (13-13), terwijl onze meisjes zeker meer verdienden. Tijd voor coach Ingrid om haar 1e groene TO kaart op de wedstrijdtafel te leggen. Er werd daarna iets steviger verdedigd en Sporting kon nog 4 keren scoren. Ruststand: 13-17.
Tijdens de rust werd de thuisploeg terug helemaal zen en tot 4 maal opnieuw de 2e helft starten door een defect scorebord kreeg hun niet wakker geschud! Na 5 minuten was Sporting uitgelopen tot 13-22 met wervelend handbal. Een plaatselijk onweer boven de bank van HB Lummen-Beringen tijdens een nieuwe Time-Out bracht alles behalve de nodige dash in de benen. Onze M14 gingen gewoon lekker verder op hun elan en liepen vlotjes uit (17-30 na 40').
Wat de thuisploeg ook deed, Sporting was alomtegenwoordig. Langs alle kanten snelden de rood-witten voorbij tot de thuisploeg er radeloos van werd. Eindstand 20-36! Wát een teamprestatie. Bijna iedereen van de 10 speelsters (60% M12 notabene) had haar goaltje meegepikt. En ook een pluim aan de meisjes die zich geëngageerd hebben om op maandag de door de club aangeboden keeperstrainingen te volgen. Wat ze pakten alternerend om de 15 minuten allemaal shots op goal, wat ook een belangrijke bijdrage vormde aan deze oververdiende overwinning. Bedankt voor deze prachtige handbalmiddag meiden. Jullie mogen terecht trots zijn op jullie zelf en deze collectieve prestatie! Op naar de volgende.

Verslag J16

De J16 speelden zaterdag in Leuven. We begonnen met een paar missers van mooi open gespeelde kansen. Gelukkig werd de afwerking beter na enkele minuten. We kwamen dan ook voor, liepen goede tegenaanvallen en de verdediging stond helemaal op slot. De eerste helft eindigde met 8-20 voor pelt. Ook in de tweede helft gingen we verder op hetzelfde elan. We speelden mooi samen en maakten veel plezier op het veld. Eindstand 12-44. De doelstelling is behaald & Nick trakteert
Zondag speelden we een toernooi in Sprimont. Het was een zeer leerrijke ervaring om eens tegen andere ploegen te spelen uit het zuiden van het land: 2 ploegen van Sprimont, Eynatten en Visé. Het waren heel leuke wedsrijden! We wisten steeds te winnen. De allerlaatste wedstrijd zat de vermoeidheid in de benen en werd het zeer spannend... We zijn pas beginnen handballen toen de wedstrijd al 8 minuten bezig was. Een achterstand van 4 punten hebben we nog kunnen omzetten naar een winst van 17-18 in de allerlaatste minuut. Het was een heel fijne, leerrijke en sportieve wedstrijd met veel gezonde ambiance in de zaal! We leerden hoe belangrijk het is om met de juiste focus aan een wedstrijd te starten... Op 14 april komen onze vrienden uit Sprimont weer naar Pelt voor hopelijk opnieuw een leerrijk toernooi!

Verslag M16

De dames van de M16 moesten zondag afreizen naar Antwerpen, Uilenspiegel.
Met in het totaal 8 speelsters moest Pelt de wedstrijd aanvatten tegen een (voltallig!) Antwerpen. Initieel startten de dames twijfelachtig aan de wedstrijd. Hierdoor wist Uilenspiegel een voorsprong uit te bouwen van maar liefst 5 doelpunten tijdens de eerste helft, dankzij frequent 2 minutes van Pelt én zelfs één keer een dubbele twee minuten. Hierdoor hingen de bordjes tijdens rust op 15 - 10.
Tijdens de rust mocht Luca de ploeg op scherp zetten richting de tweede helft, 'alles is mogelijk - jullie hebben niks te verliezen'. In de verdediging werd er afgesproken dat de dames een 3 - 2 - 1 trachten te realiseren om zo de aanvallers te neutraliseren. Vervolgens werden er verschillende 2 minutes uitgedeeld, waardoor na 15' spelen het maar liefst 19 - 11 stond (8 verschil!). Na de 'WAKE-UP' Time-out van Luca werden er verschillende tactische ingevingen gedaan en uiteindelijk was de stormtrein van Pelt eindelijk opgestart en in de 'juiste' versnelling geraakt.
Tenslotte wisten de Peltenaren, puntje na puntje, de scoren terug te herleiden naar 28 - 28, met uiteindelijk nog 30 seconden op de klok, Pelt in aanval!
Pelt wist niet tot shot te komen tijdens die aanval, waardoor ze nog één vrije worp hadden met nog 5 seconden op de klok, 28 - 28. Een laatste shot mocht Lentl nemen tegen een muurtje dat Uilenspiegel opstelde. Vervolgens ging het fluitsignaal, waarna Lentl haar shot ondernam, RECHT IN DE PIN, ongezien, net zoals @elohimprandi71 bij Frankrijk. WINST VOOR SPORTING PELT!! De dames wisten terug te vechten van een puntenkloof van maar liefst 9 punten!!
De belangrijkste les van vandaag, blijven vechten tot de laatste seconden en onthouden als je echt, écht iets wilt bereiken dat je dat kunt bereiken als je allemaal samenwerkt én er in blijft geloven!
& DON'T FORGET... IF YOU WANT SOMETHING BADLY, YOU CAN HAVE IT.