Jeugd

05-02-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag M14

Zaterdagochtend mocht Dommelhof zich opmaken voor de heuse "Derby der Pelten" bij de M14. Sporting Pelt kreeg immers de ongeslagen topfavoriet voor de VHV competitie DHCO over de vloer met als extra "touch" enkele ex-Sporting speelsters in de rangen. DHCO was vastbesloten om hun favorietenrol waar te maken en startte furieus: na 9 minuten stond het al 1-7. Daarna kon onze zeer jonge ploeg de rug rechten en kon de achtervolging worden ingezet. Na een time-out kwamen de Sporting meiden zelfs terug tot 7-10 na 20 minuten. DHCO wou het niet laten gebeuren en knokte een +5 kloof bij elkaar na 25' handbal: ruststand 8-13.
De 2e helft serveerde DHCO hun beproefde recept van de 1e helft terug op het parket en opnieuw liepen ze vlot uit en konden ze na 40' hun voorsprong verdubbelen 10-20. Daarna viel de wedstrijd helemaal op slot en na 50' handbal stond de 14-23 eindstand op het scorebord. Deze score doet anders vermoeden maar onze M14 hebben gevochten als leeuwen en konden handballend bij momenten hun voet naast het veel oudere en fysiek sterkere DHCO zetten. Als alle ballen tegen de paal erin waren gegaan zou de eindstand er "eerlijker" uit hebben gezien ten opzichte van het geleverde spel. We mogen gerust stellen dat onze roodwitten met opgeheven hoofd de arena mochten verlaten. Het doet enkel het beste verhopen voor de rest van de competitie.

Verslag M12

De M12 kregen zaterdag Hestia Bilzen over de vloer. Coach Ingrid kreeg hiervoor 12 gedreven speelsters ter beschikking die hun vel duur wilden verkopen nadat ze hun ploeggenoten hadden aangemoedigd die net ervoor met de M14 mochten aantreden. Het eerste kwartiertje man-op-man werd er goed vrij gelopen door beide ploegen. Hierdoor ontstond er ook een doelpuntenkermis die nipt over de streep werd getrokken door onze meisjes van Sporting Pelt.
Ook het 2e setje werd er man-op-man gespeeld maar liep het bij onze M12 iets minder gesmeerd. Dit kwartiertje werd dan ook verdiend gewonnen door de opponent uit Bilzen. Kwartiertje was het vooral handballend zoeken naar openingen in de defensie. Dit eindigde in een ware thriller waarin onze Sporting girls in de laatste 10 seconden de gelijkmaker wisten binnen te gooien. Een billijk gelijkspel dus waarin beide teams zich konden vinden. Dit zijn wedstrijden waarin je het meest kan leren, net omdat het zo gelijk opgaand verloopt. Weer een bakje ervaring in de rugzak dus en op naar de volgende.. Top gedaan, meisjes!

Verslag JM12-J12

Op zaterdag was het voor de j12 en de jm12 in de sporthal van de Juniorcampus te doen. Ons Dommelhof kon immers de massa jeugdwedstrijden niet aan, dus moesten we uitwijken naar de nostalgie van "het college".
Even paniek voor de wedstrijd van de j12. De aangeduide scheidsrechters kwamen immers niet opdagen, maar Luca en Benjamin van H2 konden lastminute komen depanneren. Bedankt mannen!
Tegenstander van de J12 was Sint-Truiden, die enkele grote jongens en snelle meisjes bij hadden. Dat leverde leuk spel op met heel wat doelpunten. De jongens van coach Bjorn konden 3 keer aan het langste eind trekken. 12-5, 9-6 en 13-6.

Na de J12 was het de beurt aan de gemengde JM12 ploeg. Enkele meisjes hadden al een M12 wedstrijd in de benen, maar hadden wel zin in een 2e handbalsessie. Hier was de tegenstander Lummen.
Coach Nils was er om de jeugdige bende van de nodige aanwijzingen te voorzien. Net als bij de J12 werd er hier ook naar hartelust gescoord in een wedstrijd die mooi gelijkop ging. De eerste 2 wedstrijdjes werden gewonnen met 8-7 en 12-9. In het laatste wedstrijdje werd het 8-8, zodat Lummen met een verdiend puntje terug naar huis kon keren. Leuke wedstrijd, zo mogen er nog volgen!

Verslag J16

Pelt - Kortessem
Vandaag hadden we een zware tegenstander op bezoek. Ook stond niet iedereen even fris op het plein door de lange busreis van verschillende sneeuwklassers. Het begin was daardoor ook niet top en na 5 minuten keken we tegen een achterstand aan van 2-4.
Na deze wake up call, staken we allemaal een tandje bij en gingen we rusten met 14-8 .
Na de rust gooide Kortessem het over een andere boeg en speelden ze met 7 veldspelers maar dat brak hen zuur op: we liepen verder uit tot 23-11 na een kwartier spelen .
We hielden de voorsprong vast tot het einde.
Eindstand 26-16.
4 op 4 in de VHV. Laten we dit vasthouden!
GO SPORTING

Verslag J14A

Op zondag 4 feb speelden we thuis tegen Arena. Een mooie eerste helft met een ruststand van 20-11. In deze match hebben het record paal gooien behaald. Dit heeft ons dan ook 10 goals minder opgeleverd. De jongens van Arena bleven ervoor gaan ondanks enkele opgelopen blessures. Weer een mooie overwinning voor heel het team, met als eindstand 44-13. Proficiat jongens!