Jeugd

31-01-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag M14

De M14 mochten in de sporthal van het "college" (back to the roots dus ) de opponenten uit het verre Izegem bekampen. Deze keer waren de meisjes door coach Ingrid op scherp gezet na de mindere eerste tien minuten vorige week in HUBO. Ze zaten meteen goed in de wedstrijd. Net als de tegenstander trouwens. Het spel ging razendsnel op en neer en er werd à volonté gescoord. Na een 8-tal minuten keken de roodwitte meiden tegen een kleine achterstand op: 6-7. Er werd een versnelling hoger geschakeld en daar hadden ons tegenstanders uit West-Vlaanderen het moeilijk mee. Ze hadden tijdens de eerste 8 minuten duidelijk op hun adem getrapt. Sporting kon de voorsprong gestaag uitbouwen: ruststand 19-9.
In de 2e helft gingen onze M14 op hetzelfde elan door. Er werden vanuit alle hoeken doelkansen gecreëerd en doelpunten gescoord. Halverwege de 2e helft was er even een dipje te bespeuren en moesten onze meisjes wat gas terugnemen. Izegem maakte er gretig gebruik van om de immense kloof toch een beetje te dichten. Maar na 6 doelpunten op rij van Sporting lag Izegem helemaal tegen het canvas en stond de duidelijke eindstand op het scorebord: 37-19. Ingrid, May en de speelsters verlieten, na de gebruikelijk yell voor de talrijk opgekomen supporters, met trots de arena. Zeer degelijke teamprestatie, meiden!

Verslag J16A VHV

We kregen vandaag Sasja over de vloer. Een niet te onderschatten tegenstander die reeds een winstwedstrijd tegen Kortrijk had geboekt. We begonnen ongeconcentreerd aan de match. Een gebrek aan snelheid, balverlies, hoofden die al op sneeuwklassen stonden,... zorgden voor een 6-6 gelijkspel na 16 minuten. Het was duidelijk dat de jongens en meisjes van Sasja hun vel duur zouden verkopen. De eerste helft verliep gelijkopgaand met een 10-10 als tussenstand. Nick zijn preek in de kleedkamer bleek al snel te werken. We begonnen scherper aan de tweede helft en hadden na 6 minuten een eerste 4-puntenkloof geslagen. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 29-23 na een duidelijk betere tweede helft. Chapeau voor het team van Sasja die steeds zijn blijven vechten.

Verslag J16B

We stonden als eerste op de planning van een druk jeugdhandbalweekend in Pelt. Tijdens de eerste helft liepen we enkele punten uit, maar net voor de rust kon Bocholt nog gelijk maken: 11-11. In de tweede helft pakten we weer even de voorsprong, maar steeds kon Bocholt weer bijbenen. Het was een heel spannende wedstrijd en we waren zeker aan elkaar gewaagd. In de laatste minuten scoorden we nog wat extra punten en hebben we met
27-24 gewonnen.

Verslag J12

Op zaterdag mocht de J12 in het dommelhof spelen tegen Meeuwen. De ploeg van coach Bjorn deed het van in het begin van de wedstrijd goed, en kon vlot de weg naar het doel vinden. Met 13 en 14 gescoorde doelpunten in de eerste 2 wedstrijdjes werd er bijna elke minuut gescoord. Deze wedstrijdjes werden dan ook vlot gewonnen. In het laatste wedstrijdje ging het wat moeizamer, maar ook dat werd met 9-7 gewonnen.

Verslag jm8 en jm10

Op zondag was het voor onze jongste ploegjes in de Damburg in Bocholt te doen. De jm8 waren er met 2 ploegjes aanwezig, de jm10 zelfs met 4 ploegjes. Omdat Luca niet aanwezig kon zijn, werd ook de jm8 van deskundige aanwijzingen voorzien door Charlotte en Nathalie, die er dus een vermoeiende dag hebben opzitten.
Wel weer mooi om te zien hoe de kinderen zich steeds beter op hun gemak voelen op het handbalveld. Weer veel gezweet en bijgeleerd vandaag!

Verslag M16 VHV

Vandaag verwelkomde de M16 het verre Izegem voor onze 2de wedstrijd in de VHV eindrondes.
De wedstrijd kwam zeer traag op gang. Door enkele technische fouten bleven de bordjes in evenwicht. In de 20ste minuut stonden we 2 goalen voor, maar Izegem wist dit om te buigen naar een gelijkstand bij de rust. 10-10.
De tweede helft liep even wat beter aan de kant van Pelt. We liepen 4 goals uit. Daarenboven geraakte een speelster van Izegem gekwetst. Doordat ze geen reserve op de bank hadden, speelden ze vanaf dat moment in ondertal. Hoewel beide ploegen bleven strijden voor de overwinning, wist Pelt de 2 punten thuis te houden.
Eindstand: 21-19.

Verslag M12

De M12 van Sporting Pelt kregen zaterdag in de vooravond de meisjes van DHC Meeuwen op bezoek in het Dommelhof.
In het eerste kwartiertje ging het spel lekker op en neer. Er werd goed geprobeerd om de vrije medespeler te zoeken en hiervoor werd het spel goed breed gehouden. Na een nagelbijtend slot mochten onze meisjes met de glimlach van het terrein stappen.
Het 2e kwartiertje was er ééntje om snel te vergeten. Langs beide kanten was er amper tot geen beweging en veel balverlies. Door de hoge verdediging van beide teams werd handballen op die manier quasi onmogelijk.
Maar dat je ook hieruit iets kan leren bleek dan weer in het 3e setje. Coach Ingrid had duidelijk kunnen uitleggen waarom de motor in het 2e kwartiertje stokte en hoe dit simpel opgelost kon worden. Er was terug veel beweging zonder bal zodat er steeds een vrije teamspeler werd gevonden. Er verschenen hierdoor bij momenten zelfs mooie combinaties op het terrein waardoor er veel vrije schietkansen kwamen. In een mum van tijd werd er flink uitgelopen. Op het einde kwam Meeuwen nog terug in de match omdat onze meisjes iets te snel dachten dat ze de spreekwoordelijke schaapjes al op het droge hadden. Maar ze trokken het setje toch nog duidelijk over de streep. Een leerrijke avond dus! Goed gedaan en op naar de volgende!

Verslag JM12

De JM12 kregen in de sporthal van de Junior Campus HUBO Handbal H1 over de vloer. Coach Nils kreeg hiervoor 5 meisjes en 3 jongens ter beschikking. Na een beetje zoekwerk begon het ploegje elkaar goed te vinden. De bal ging best lekker rond en er werd goed als team gespeeld. Het eerste setje werd dan ook nipt binnengehaald na een late winner van één van de meisjes.
In het 2e setje waren beide teams ontketend. Het spel ging bijna sneller op en neer dan een tennisbal in een tenniswedstrijd. Er werd dan ook een monsterscore opgetekend na 15 minuten handbal: 17-14! Het was echt een kwartier om van te smullen. Maar het was ook energieverslindend en dat zag je dan ook in het laatste setje. Beide teams kregen de erg open ruimtes niet meer dichtgelopen en er zaten talrijke mindere passes en shots in het spel. Zo kon ook HUBO 2 dik verdiende setpunten binnenhalen. Niets dan lachende gezichten dus in deze degelijke en entertainende handbalwedstrijd. Super goed gedaan meisjes en jongens!