Jeugd

22-01-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag J12

J12 botst op sterkere tegenstander. 8-12, 6-9 en 7-13. Hubo wint verdiend na een aangenaam kijkspel. Onze jongens kwamen vooral kracht en snelheid te kort in de 1-1 duels. Toch kon er regelmatig tegen gescoord worden na mooi samenspel.

Verslag M14

De M14 van Sporting Pelt mochten afgelopen zaterdag op bezoek naar de stad van de Eburonen om daar voor de 5e keer dit seizoen hun concullega's van HUBO Handbal in de ogen te kijken. Het beloofde een mooie en spannende pot handbal te worden, want in de vorige 4 confrontaties eerder dit seizoen wonnen onze M14 2x tijdens toernooien. In de 2 andere confrontaties trok HUBO aan het langste eind. Een dubbeltje op zijn kant dus, al vergaten onze roodwitten dit dubbeltje tijdens de 1e 10 minuten op te werpen. M.a.w. de start was eerder slapjes en HUBO liep vlotjes uit en kon die voorsprong prima verdedigen. (RUST: 13-8).
Na de rust zat er wat meer dash in de benen. Halverwege vonden de Sporting girls plots hun 2e adem en leek er een handbalmirakel aan te komen. De kloof werd bijna gedicht maar op zo'n moment zie je toch dat tegenstander net een beetje verder staat. Dit moet echter wel in het juiste perspectief gekaderd worden, aangezien de Sporting M14 opnieuw voor bijna de helft uit 2ejaars M12 bestond! De eindstand was 20-16 (2e helft dus 7-8!). Dus super gedaan, meisjes! En de grote winnaar van dit alles, was het best wel talrijk opgekomen publiek, want die beleefden opnieuw een mooie handbalnamiddag. En Ambiorix? Die zag dat het goed was, want er werd gestreden met hart en ziel!

Verslag J16A

Wedstrijd Kortrijk - Pelt
Na een lange autorit komen we aan in Kortrijk. Klaar voor de 2de vhv wedstrijd. De eerste minuten zijn voor Sporting Pelt en lopen we uit naar 1-4. Kortrijk komt dichterbij maar we blijven toch altijd een goaltje voorlopen. En we gaan rusten met een kleine voorsprong 10-13. Na de halve staan we weer paraat en blijven we de voorsprong behouden. Via een paar missers & goede stops van onze keeper blijven we de bovenhand houden. Af en toe wordt het nog even spannend en de laatste 2 minuten stonden we maar met 5 op het veld. Maar we halen de overwinning toch binnen. Met 24-29 winst voor Pelt en een tussenstop bij de MC Donalds (zeker verdiend) rijden we terug naar het verre Limburg! Op naar de volgende

Verslag J16B

Wedstrijd Pelt-hubo Tongeren
Beide teams begonnen stevig aan de wedstrijd. Het ging gelijkgaand op. Spanning alom ! Aan de rust was het gelijke stand.
Na de rust begon Pelt met de bal. Ook nu weer verliep de wedstrijd in evenwicht. Na tien minuten kwam daar verandering in. Pelt maakte steeds meer fouten, terwijl bij Hubo de motor bleef draaien. Er kwam een kloof van 5 punten. Deze kloof konden we niet meer dichten. We verloren de match met 19-25.