16-01-2024 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag JM12

De JM12 trokken gisteren naar het (warme?) zuiden richting Pentagoon Kortessem. Onze mix ploeg (5M en 4J) o.l.v. gelegenheidscoach en D2 trainer Wout Peters (waarvoor hartelijk dank) mochten daar een volledige jongensploeg bekampen. En dat bleek een moeilijke bevalling.
Bij Sporting was het een beetje zoeken naar het juiste recept en bij Pentagoon speelde één heel sterke jongen (nr. die een andere degelijke speler (nr. 7) ook naar een hoger niveau tilde door de verdediging naar zich toe te trekken. Dit duo was 2 kwartiertjes lang een gesel voor onze Sporting boys & girls. Dit resulteerde dan ook in heel duidelijke cijfers. Het 3e kwartiertje begon dit "gouden" duo op de bank en in een mum van tijd stond Sporting 1-6 voor. Uiteindelijk konden we het setje over de streep trekken.
Conclusie: de JM12 deden het zeker niet slecht, integendeel, maar die 2 jongens maakten echt duidelijk het verschil. En zo mochten we met z'n allen met opgeheven hoofd terug naar het (koude?) noorden. Goed gedaan, jongens en meisjes!

Verslag M14

De eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Hestia Bilzen hebben we netjes afgewerkt. Met weer vele toeschouwers en de speelsters van de M16 in de tribune, hebben de meisjes heel mooie dingen laten zien.
Vanaf het begin stonden de onzen goed, zowel in aanval als verdediging. Het samenspel komt er steeds beter uit en het samen trainen met deze groep werpt wel degelijk zijn vruchten af. De overwinning met 26-12 was dubbel en dik verdiend! Goed bezig meisjes

Verslag J12

De J12 mocht op zaterdag afreizen naar de Alverberg in Hasselt. Tegenstander Hubo stond ons op te wachten met een stevige ploeg, dat wisten we al van het tornooi een week eerder.
Onze jongens waren met 7. Veel tijd om te rusten op de bank was er dus niet. Aan de foto van na de westrijd te zien, was het duidelijk ook een vermoeiende wedstrijd!
Op het veld ging het er dus stevig aan toe. De jongens van Hasselt waren wat groter (en ouder) en konden onze jongens soms wat overdonderen met hun surplus aan kracht. Uiteindelijk werd er nog mooi meegespeeld, en werd er 1 van de 3 wedstrijdjes gewonnen.
Op zondag was er een jeugdtornooi in Meeuwen. Onze club was mooi vertegenwoordigd.
Verslag JM8-10
Bij de JM8 waren Tessa en Maud onze interimtrainers (bedankt allebei!). Trainer Luca was op trainerscursus, een geldig excuus dus. De JM8 had 2 ploegjes ingeschreven. Alle spelertjes konden zich goed uitleven, en er wordt duidelijk al vorderingen waargenomen. Er wordt duidelijk goed gewerkt!
De JM10 was zelfs met 3 ploegjes ingeschreven. Trainsters Charlotte en Nathalie hadden dus hun handen vol.
Het ploegje in de gevorderden-reeks mocht al eens van een groter veld proeven. Leuk met het zicht op volgend jaar, wel wat verder lopen uiteraard.
Ook hier wordt duidelijk goed gewerkt op training, want de vooruitgang tov het begin van het jaar is overduidelijk.
Trainster Charlotte had het er duidelijk warm van gekregen en besloot dan maar de 18,5 km naar huis al lopend te doen!

Verslag M16

Zaterdag 13 januari mochten de meiden van de M16 hun eerste wedstrijd van de eindronde starten tegen Hestia Bilzen. Thuis tegen Bilzen, de ploeg die hen vorig jaar wist te verslaan in de Belgische Finale.
Al een hele week was de spanning bij de speelsters te snijden op training. Ze wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden en dat ze stevig moesten starten.
Om 12u30 werd het startschot gegeven. Pelt en Bilzen begonnen beiden twijfelend aan de wedstrijd. De eerste minuten werd er ook amper gescoord. Na 10 minuten wedstrijd was de stand 2-2.
De dieselmotor van onze Peltse dames begon eindelijk wat warmer te lopen. Ruststand 9-5 in ons voordeel. Onze dames begonnen een klein beetje te geloven in de overwinning. Ook in de tweede helft lieten ze deze voorsprong niet meer los. Met heel veel extra ondersteuning en lawaai uit de tribune konden ze de 2 punten thuis houden. Eindstand 22-16. Trainer Luca had misschien gehoopt dat de dames het waren vergeten, maar bij winst zou hij de hele ploeg trakteren op Mc Donalds. Zo gezegd, zo gedaan .
Proficiat meiden met deze mooie overwinning. Op naar nog veel mooie wedstrijden tijdens het tweede deel van het seizoen!

Verslag J18

Onze j18 speelde vandaag de eerste wedstrijd van de nacompetitie in Kortrijk. Na een lange rit van 2 uur begonnen we niet heel sterk. We herpakten ons en eindigden de eerste helft met 1 punt achterstand. Kortrijk kwam duidelijk beter uit de kleedkamer, maar de kopjes gingen niet naar beneden ondanks de 5 punten achterstand. We bleven doorgaan en kwamen op 3 minuten van het einde op gelijke stand. We waren sterker en lieten dat ook zien in die laatste 3 minuten. We wonnen zo deze spannende match met 30-33!

Verslag J16

Pelt - Merksem
Olé, olé.. VHV!
Op zondag 14 januari ontving Sporting Pelt haar eerste tegenstander in de VHV, Merksem.
Nick arriveerde "just in time" vanuit Cyprus in de kleedkamer waar de j16 boys al de juiste focus meegekregen hadden van Rob ook om de wedstrijd te beginnen.
Het klaarstomen van Rob en Nick resulteerde dat
Sporting meteen sterk begon aan de wedstrijd met een 3-0 voorsprong. Merksem schoot ook wakker en kon aanklampen tot 6-3.
De trainer zette de spelers op scherp, want hier en daar liep het niet zoals gehoopt.
Toch liep Sporting verder uit en kon met een mooie en ruime voorsprong de rust in.
Beide teams begonnen wat frisser aan de tweede helft. Sporting bleef scoren, maar stapelde ook wel wat fouten op.
Loopfoutjes, missers in de afwerking, ... De voorsprong bleef gelukkig groot genoeg om zich geen zorgen te maken. Sporting haalde de overwinning binnen (32 - 18), maar de volgende weken mag de scherpte toch nog wat de hoogte in.
Volgende week worden we in Kortrijk verwacht!