04-12-2023 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag J14B

Sporting Pelt - Bilzen
Het begin van de wedstrijd liep gelijk op, na een paar minuten was het snel 8-8. De jongens waren goed wakker en klaar voor elke bal. Maar ze kregen helaas ook een aantal flinke kansen waarbij ze de bal jammer genoeg niet in het doel kregen. Op het einde van de eerste helft lukte het Bilzen om opeens snel met 8 punten uit te lopen. Een paar schitterende kansen van onze Peltse boys werden niet benut en meteen afgestraft door Bilzen, helaas. Tussenstand bij de rust: 12-21
Vol goeie moed begonnen ze aan de tweede helft en haalden meteen een paar puntjes van de achterstand in (15-23). Onze jongens bleven vechten voor elke bal en probeerden allerlei trucjes om de achterstand in te halen. Maar door hun snelle aanval en de muur van de keeper bleek Bilzen te sterk (24-34). De laatste 2 minuten werden ingezet met evenveel kracht en moed als in het begin, maar het mocht niet meer baten om de kloof te dichten. De jongens hebben gevochten maar helaas. Eindstand : 26-35

Verslag J14A

Sporting Pelt - Arena
We misten onze start alweer. Er werd veel gemist. Met een matige tussenstand gingen we de rust in. We startten de tweede helft met herwonnen moed. De verdeging stond beter en de aanval ging vloeiender. Het eindresultaat 34-16.

Verslag M14

Onze Sporting M14 meisjes mochten vandaag de strijd aangaan met DHC Meeuwen. De heenwedstrijd indachtig, waar de wedstrijdleiding toen toch behoorlijk wat steken liet vallen, werd er in eigen huis gekozen voor de ervaring van onze H1 Sporting doelman Nick met de assistentie van Tille (M16). Op de juiste momenten werd er streng opgetreden door de 2 Refs wat de wedstrijd zeker ten goede kwam. Zo werd het best een faire partij.
Onze roodwitten hebben eigenlijk het potentieel puntengewin weggegeven in de 1e 10 minuten. Daar werd het kloofje gemaakt door de bezoekers dat ze daarna goed onder controle konden houden, mede door de wisselvalligheid van Sporting in de 1e helft.
De 2e helft was een stuk beter. Er werd opnieuw goed naar handballende oplossingen gezocht, wat in de 1e helft wel eens werd vergeten. In verdediging hadden onze meisjes het echter gewoon moeilijk om de opbouwers op te vangen, die daardoor telkens snel konden tegenscoren.
De kloof werd op het einde nog een beetje uitgediept door de bezoekers omdat de meeste meisjes hun bobijntje helemaal af was. Op 2 meisjes na hadden ze dan ook hun 2e wedstrijd van de dag achter de kiezen.
Verdiende overwinning voor Meeuwen maar de M14 mogen zeker met een positief gevoel omkijken naar de afgelopen heenronde. Hopelijk kunnen we verder bouwen en er een mooie, maar vooral leerrijke VHV competitie van maken. Top gedaan, meiden!

Verslag J12-M12

Dit weekend veel thuiswedstrijden voor ons.
Op zaterdag mocht als eerste de gemende JM12 ploeg aantreden. Tegenstander was Arena.
Onze jongens en meisjes waren wat sneller en heviger dan de tegenstander, en er kon dan ook relatief vlot gescoord worden. De 2 eerste wedstrijdjes werden vlot gewonnen, met 12-6 en 10-1. In het derde deel bood Arena iets meer weerwerk, maar toch kon er gewonnen worden met 7-5, Coach Nils zag dat het goed was.
Daarna was het de beurt aan de jongens ploeg, de J12. Coach Bjorn had elders verplichtingen, dus trok Vlatko zijn handbalschoenen nog eens aan om de coaching op zich te nemen. Bedankt Vlatko!
Tegenstander van dienst was Bilzen. Onze jongens wilden natuurlijk aan hun coach van vorig jaar laten zien wat ze al allemaal bijgeleerd hadden, en waren gretig. De drie wedstrijdjes werden gewonnen. Er werd aan beide kanten goed gescoord: 14-8, 11-7, 9-5.

Op zondag was het de beurt aan de meisjes van de M12, Hier was het DHC Meeuwen dat op bezoek kwam in ons Dommelhof. De heenwedstrijd zat nog in het hoofd van de meisjes als 'truitje-trek-wedstrijd'. Deze keer was het een heel faire strijd. Vorige keer ging de wedstrijd heel gelijkop, nu was het duidelijk dat onze meisjes een stapje sneller waren. Alle drie de wedstrijdjes werden relatief vlot gewonnen. Een duidelijke progressie is zichtbaar bij de meisjes van coach Ingrid!