Jeugd

11-10-2023 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag M14

De M14 mochten in Oudsbergen het veld op om Meeuwen te bekampen. De thuisploeg kon redelijk snel een kloofje uitdiepen omdat er slapjes werd gestart, zowel in verdediging als in aanval.
Toen onze rood-witten eindelijk hun elan gevonden hadden, liep het verdedigend een heel pak beter. Eigenlijk aanvallend ook, maar.. er moest helaas ook rekening gehouden worden met de “randelementen waar je geen grip op hebt” om het verbloemend te verwoorden.
Gelukkig kon coach Ingrid het hoofd koel houden en bleef ze de meisjes pushen om gewoon rustig hun eigen spel verder te zetten, wat ze ook met bravoure deden (een pluim voor zowel coach als speelsters!).
De kloof, die in het begin van de wedstrijd was ontstaan, kon echter niet meer teniet gedaan worden. Goed herpakt, meiden! Weer een belangrijke ervaring rijker en op naar de volgende.

Verslag J14
Verslag J14A

Op zaterdag 7 oktober speelden we in Hechtel tegen HC Arena.
De eerste helft eindigde met 6 - 18, het begin van de tweede helft verliep wat moeizamer, na een time out van Stefan ging het veel beter, minder tegengoals door een sterke verdediging. Wij wonnen uiteindelijk 17-48.

Hestia Bilzen B - Sporting Pelt J14B (26 – 13)
Dit weekend speelde onze J14B in Bilzen. Onze tegenstander had wederom enkele J16 spelers in hun midden waardoor het een zware match beloofde te worden.
In het begin van de wedstrijd toverde Jasper enkele wonderlijke saves uit zijn mouwen. De openingstreffer was dan ook voor ons met een straffe actie van Senne. De eerste time-out kwam uit het kamp van Bilzen bij een tussenstand van 5-4. Mede door het zeer aanwezige coach duo van Bilzen werden er veel fouten op ons gemaakt. We speelden voor ons leven, maar konden niet verhinderen dat de half-time stand 11-4 was.
De 2e helft ging wederom moeilijk, maar door het leeftijdsverschil was dit ook te verwachten. We stonden ons mannetje en maakte geweldige acties met Sverre, Korneel, Aaron, Senne en Mathias.
Met de eindstand 26-13 konden we natuurlijk niet tevreden naar huis, maar de spirit zat goed en aan inzet was er geen gebrek..

Verslag J16

J16 Team 2 (Arena – Sporting Pelt)
Na een moeilijke start bleef het steeds achtervolgen.
Het duurde tot in minuut 10 tot het spel begon te kantelen. Na 12 minuten en 2 penalty’s verder stond de stand gelijk en kwamen we meer in de wedstrijd.
Het bleef spannend met doelpunten langs beide kanten. Hierdoor moesten we de kleedkamer in met een kleine achterstand.
Ruststand 16-15
Na de peptalk van Tanguy begonnen we steviger aan de tweede helft.
We haalden de thuisploeg bij en gingen erover. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen.
Het spel werd beter en onze mannen haalden enkele zeer mooie acties boven wat een grotere voorsprong betekende 19-23.
Naar mate de tweede helft vordere leek het wel of het speelveld tegen ons begon te keren... Er werd volop gestruikeld over de oranje lijnen .
Maar dit alle kon Sporting niet deren, wat eindigde in een mooie einduitslag op het scorebord.
Einduitslag 20-28

J16 Team 1

Voor Team 1 stond er dit weekend een pittige wedstrijd tegen Sint-truiden op de planning. De wedstrijd ging gelijk op met een rust stand van 10-11. We bleven de hele wedstrijd hard werken met een eindstand van 19-19 tot gevolg. Een terechte puntenverdeling.

Verslag J12 – M12

Afgelopen weekend hadden onze jongens wedstrijd in Bilzen. Een hele verplaatsing voor onze jongens, de verste tot nu toe.
Het spel ging goed, coach Bjorn was tevreden. In het eerste en derde wedstrijdje werd er vlot gewonnen, in het 2e kwam Bilzen sterk opzetten maar wisten we toch de overwinning nog over de streep te trekken.
We konden dus met een auto vol punten terug naar onze kant van de provincie!
De meisjes moesten ook op verplaatsing, naar de damesploeg van Meeuwen. Met een goed gevulde bank (de helft van de ploeg mocht nadien nog met de M14 meedoen) kon er goed doorgewisseld worden door coach Ingrid. Ook in doel was er zoals elke week een beurtrol.
De meisjes maakten er een spannende match van, tegen een tegenstander die al eens graag de kwaliteit van de Craft-shirts wou testen. De shirts hielden goed stand, maar onze meisjes waren af en toe toch wat onder de indruk van de hevigheid van de tegenstander. Toch werden het spannende wedstrijdjes, en werd er 1 gewonnen, 1 verloren, en 1 gelijkgespeeld.