Jeugd

26-09-2023 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Bij de M14 kwam Hubo handbal op bezoek. Beide ploegen speelden een wervelende 1e helft met veel snelheid en veel doelpunten. Beide ploegen hadden duidelijk op hun adem getrapt in deze furieuze start want in de 2e helft viel het aan beide kanten stil. Hubo had net dat tikkeltje meer jus in de benen en kon, ondanks een korte remonte van de Sporting meiden in de laatste 5 minuten, stelselmatig hun voorsprong uitbouwen. Hubo trok dan ook aan het langste eind na 50 minuten na best een mooie pot handbal.

Verslag J16

Team 1 : Sporting Pelt 1 - Hubo 1 (27-27)
Dit weekend speelde de j16 van Sporting pelt tegen Hubo handbal. De match begon slecht voor Sporting omdat we vergaten af te werken waardoor we al redelijk snel tegen een achterstand aankeken van 0-5 . Na een time-out van Nick & Tanguy pikten we de draad snel weer op en kwamen we terug tot 3-5. Na 12 minuten stond de stand op 4-6. Hubo pakte het scherp aan in de verdediging waardoor er veel balverlies was voor Sporting. We naderden naar de rust toe naar een stand van 10-15...totdat we in de laatste seconde van de eerste helft nog een fout meekregen. Hubo zette de muur neer maar die had geen schijn van kans tegen het prachtige shot van Zéno. De ploegen gingen de rust in met een stand van 11-15 in het voordeel van Hubo. Na de rust kwam Sporting fris uit de kleedkamer en na 3 minuten stond het weer 15-15. Na 23 min in de tweede helft stond het 25-27 en was de spanning zeer hoog. Hubo werd zenuwachtig en Sporting scoorde (26-27). Het einde naderde ... en Sporting Pelt kreeg nog een penalty. Die werd door Alexander prachtig door de benen gegooid. De match eindigde met een terechte eindstand van 27-27. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Team 2 : Sporting Pelt 2 – Hubo 2 (25-22)
Ook team 2 speelden tegen Hubo. Ook hier waren beide teams aan elkaar gewaagd en gingen we constant gelijk op. Ruststand was 10-10. Ook in de tweede helft bleef het gelijk opgaan. Na 15 minuten konden we 2 punten uitlopen. Het was een spannende en leuke wedstrijd ! Eindstand 25-22.

Verslag J14

Zondagmiddag werd in het Dommelhof de wedstrijd J14 Pelt A tegen Hubo Handbal H gespeeld.
De match begon sterk met enkele mooie acties en sterk verdedigingswerk.
Er werd vlot gewisseld en iedereen kreeg speelkansen.
Na de rust werd er een beetje getwijfeld en werd de maximum voorsprong van 9 doelpunten weer verminderd.
Een heropleving kwam er 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wat resulteerde in een 37-32 overwinning.

Verslagen J12 – M12 – JM12

Op zaterdag was er een drukke voormiddag voor onze ploegjes.  Om 10u werden gelijktijdig de wedstrijden van onze J12 en M12 aangefloten.  Zowel in het Dommelhof als in de Juniorcampus een start met een dag vol handbal.
De M12 mocht in de juniorcampus de strijd aangaan met de buren van DHCO. Een aangename wedstrijd, veel goede wil en energie, en bij momenten ook goed samenspel.  De wedstrijdjes gingen redelijk gelijkop, maar zowel in het 1e als 3e wedstrijdje wist DHCO telkens op het einde een paar doelpunten uit te lopen.  In het 2e wedstrijdje bleef het wel spannend tot het einde, en werd er gelijk gespeeld. Meteen na de wedstrijd weinig tijd om even op adem te komen. De appel/suikerwafel/aquarius werden door Kato, Nore en Kyana meegenomen richting Dommelhof, want daar werden ze al meteen weer verwacht voor de JM12 wedstrijd.  Een ander deel van de M12 kreeg iets langer rust en mocht in de namiddag de M14 vervoegen.
Ondertussen dus in het Dommelhof: ook hier dus om 10u, ging onze J12 de strijd aan met Hubo Tongeren. Een stroevere start tegen een sterkere tegenstander. Ondanks vele pogingen, zweetdruppels en energie, kon er geen wedstrijdje gewonnen worden.  Maar geen nood: er werd natuurlijk wel weer heel wat bijgeleerd. Onze jonge jongens geven niet op, en zullen volgende wedstrijd een nieuwe poging doen!
Ietsje later, om 11u30, stond Hubo Hasselt aan de andere kant van het veld. Onze gemengde ploeg bestond uit enkele ‘frisse’ krachten, aangevuld met Kobe die al een wedstrijdje in de benen had, en de 3 meisjes die halverwege de opwarming vanuit de Juniorcampus aankwamen.
Ook hier een sterke (grote!) tegenstander. In de eerste 2 wedstrijdjes kwamen we er maar moeilijk aan te pas, en kon de tegenstander naar hartenlust counteren en scoren.  Naarmate de wedstrijd vorderde, in het 3e deel, konden we steeds beter de code kraken, en steeds vlotter meespelen en tegenscoren. Ook hier weer wat bijgeleerd, en op naar de volgende!
Rond 12u30 zat het derde wedstrijdje van de dag er al op, en konden we het veld overlaten aan alle andere ploegen.  Drukke handbaldagen op deze manier!  Bedankt aan de jeugdscheidsrechters om de wedstrijdjes te komen fluiten!