20-09-2023 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag M16

Kortessem - Sporting Pelt
De M16 speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op verplaatsing tegen het fameuze Kortessem.
De eerste helft was het nog even zoeken naar het juiste wedstrijdritme, voornamelijk in de verdediging! Hierdoor wist Kortessem enkele 2 minuten te versieren. Verder werden de afspraken in aanval goed uitgevoerd, waardoor de score bordjes tot aan de rust zo goed als gelijk hingen.
Uiteindelijk werd de theorie in de kleedkamer feilloos omgezet op het handbalveld tijdens de tweede helft, wat resulteerde in een eindscore van 23 - 33. Let's go to the next one! One team, one dream!

Verslag M12-J12-JM12

Weer een druk weekend: 3 wedstrijden op het programma!
Op zaterdag mocht de gemengde ploeg JM12 de spits afbijten met een verplaatsing naar Tessenderlo. Coach Bjorn zag een tegenstander die vooral letterlijk een kopje groter was dan onze ploeg. Onze, voornamelijk, eerstejaars streden voor wat ze waard waren maar hadden het niet onder de markt tegen de grote jongens van Tessenderlo. De drie wedstrijdjes werden verloren, maar de extra ervaring en speelminuten mogen wel mee naar Pelt.
Op zaterdagochtend mocht de J12 op verplaatsing naar Hubo Tongeren. Snel en vlot samenspel, met Klaas als de speedy van de groep, zorgde voor 3 keer winst. Coach Bjorn was tevreden over wat zijn ploegje liet zien. Dankzij de inschrijving van de extra gemengde ploeg moest er niet te veel op de bank gezeten te worden en kon iedereen zich maximaal geven op het veld!
Iets later in de namiddag mocht ook de M12 spelen op verplaatsing. Zij mochten richting Kortessem. Na een aarzelende start begon de motor aan te slaan en werd er goed samengespeeld. 2 wedstrijdjes werden gewonnen, 1 verloren. We noteren een mooie beurtrol in doel, vlot doorwisselen door coach Ingrid, veel inzet en de daarbij passende zweetdruppels, Liene die na een vervelende blessure haar eerste minuutjes kon meepikken, en uiteraard de heerlijke versnaperingen van Elanoor achteraf! Een ideale afsluiter van dit handbalweekend.

Verslag J16

Kortessem-Sporting Pelt
Beide ploegen zijn klaar voor de wedstrijd. Sporting neemt de betere start en loopt uit tot 2-6 na 10 min. Kortessem blijft aanklampen maar de score loopt verder uit in het voordeel van Sporting met als gevolg een 8-19 ruststand. Na rust gaat Sporting door met mooi en stevig handbal. Na weer een mooi doelpunt klinkt meermaals “lekker” van de bank. Kortessem doet goed mee, maar kan niet verhinderen dat Sporting verder uitloopt. Halverwege de 2de helft is de stand 15-24. Sporting bouwt verder uit met als resultaat een 20-34 eindstand.
Aangename wedstrijd met een sterk Sporting in de verdediging met als gevolg de talrijke 2 minuten tijdstraf. In aanval worden we beloond met mooie acties met als gevolg veel doelpunten. Sterke teamprestatie.
Proficiat aan beide ploegen en op naar de volgende wedstrijd.