Jeugd

 
03-05-2023 | Sven Spooren


Jeugdverslagen

 𝗩𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗝𝟭𝟰 𝗔
In Wilrijk tegen Uilenspiegel en Thor.
De jongens van de J14 leverden vandaag weer een knappe prestatie. Bij de eerste wedstrijd tegen Uilenspiegel gingen de punten snel omhoog. Ze wonnen met 3-11.
De wedstrijd tegen Thor liep in het begin gelijk op, maar dan vergrootte sporting hun voorsprong.  Al de jongens konden scoren.  Wat een team!  Opnieuw een overwinning 23-11.
Ook de 2 volgende wedstrijden tegen Uilenspiegel en Thor werden gewonnen door Sporting Pelt.
Als we de tussenstand van de VHV driehoekstornooien bekijken, staan we op een voorlopig gedeelde eerste plaats.
Komaan toppers, zo blijven gaan!!


 𝗩𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗝𝟭𝟰 𝗕 
Zondag 30 april speelden we in Overpelt onze thuiswedstrijd, door het EMJ festival konden we niet terecht in het Dommelhof en speelden in de Bemvoort tegen Bocholt onder leiding van coach Luca. Ruststand 6-16 en eindstand 10-38.


 𝗩𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗝𝟭𝟮 
HV Arena - Sporting Pelt 
Vandaag stond de terugwedstrijd in de play-off's op het programma. De heenwedstrijd was afgelopen met 1 wedstrijd gewonnen door Sporting en 2 door Arena.
Doordat Louis nog een wedstrijd diende af te werken bij de Red Wolves, werd de trainersfakkel overgenomen door Tristan.
De wedstrijden zelf begon de 1e wedstrijd heel opgaand met langs beide zijden de keepers, die ook hun ploeg recht hielden. In de 13e minuut kon Sporting op een 7-8 voorsprong komen en hield dit ook vast, waardoor we de 1e wedstrijd winnend konden afsluiten.
De 2de wedstrijd begon zoals de 1e met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het eerste gaatje werd gemaakt door Arena en kwam zo op een 5-3 voorsprong. Dit was echter van korte duur want binnen de minuut stond er terug een 5-5 gelijkstand op het scorebord. Na een 2" fout van Pelt kon Arena weer verder uitlopen tot 7-5. We konden hierna nog terug komen tot 10-9 maar de laatste bal van Sporting ging naast waardoor de eindstand 10-9 bleef in het voordeel van Arena.
Met elk een wedstrijd gewonnen, startten we met de 3e match. Weer liep het gelijk op met een 2-1 voor Arena waarbij ze met een mooie counter konden scoren en zo opnieuw een gaatje maakten naar 3-1.
Hierna kwamen wij met een mooie combinatie weer terug tot 3-2 en 3-3. Beide ploegen lieten elkaar niet veel ruimte maar na een strafworp voor Arena kwam er opnieuw een klein kloofje van 6-4. Dit bleek voldoende te zijn om een eindstand van 7-5 in het voordeel van Arena te brengen.
Het waren leuke wedstrijden waarin de details hebben beslist wie de overwinning naar zich toe kon trekken.


 𝗩𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗠𝟭𝟱 
Zondag werd de tweede voorronde VHV M15 gespeeld. Net als onze buren, DHCO, werden we in het verre Izegem verwacht. Izegem en Sporting Pelt beten de spits af.  De zenuwen speelden aan beide kanten duidelijk parten, wat het spel zeker niet ten goede kwam. Het ging gelijk op met dus ook een gelijke stand als gevolg, eindstand: 4-4.
Sporting Pelt moest meteen daarna uitkomen tegen DHCO.  Beide ploegen waren ook aan elkaar gewaagd en het beloofde ook een spannende wedstrijd te worden. In de laatste minuut konden onze meisjes het verschil maken en wonnen nipt met 6-5.
Een pauze van een half uurtje kwam gelegen om de kopjes eens bij elkaar te steken.
Intussen won Izegem de volgende wedstrijd tegen DHCO met 8-4.
Meteen daarna was het weer onze beurt om tegen Izegem te laten zien wat we echt in onze mars hadden.  Dit keer lukte het beter en wonnen we vlot met 6-2.
Onze laatste wedstrijd tegen DHCO ging ook vlotter als de eerste.  Het werd duidelijk dat zenuwen voor niets nodig waren en we zo beter tot een goed samenspel kwamen. Zeker ook vermelden dat we een “super keeper”   bij hadden vandaag, eindstand 3-8 in ons voordeel.
De laatste wedstrijd tussen DHCO en Izegem werd dit keer gewonnen door DHCO.  Eindstand 4-5.
Na een stevige douche gingen we terug naar Pelt, met natuurlijk een verdiende tussenstop bij de Mac Donalds.
Eindstand
Sporting Pelt : 7 punten
Izegem: 3 punten
DHCO: 2 punten
Proficiat dames!  
Volgende week zakken we af naar Schoten, waar we naast Schoten ook Thor gaan ontmoeten.
Veel succes!