J16 VHV
18-01-2020 | Sven Spooren

J16 VHV : Sporting Pelt - HC Eeklo - Uilenspiegel

De Sporting miniemen speelden hun volgende speeldag in de Vlaamse VHV-competitie, vandaag in het eigen Dommelhof.

De eerste match was tegen Eeklo, Nils opende de score in een gelijkopgaande wedstrijd, naar het einde sloeg Sporting een kleine kloof en stelde daarmee de zege veilig. Beide keepers, Lukas aan Pelter zijde en Eowynn aan Eeklose deden goed hun best. Van 3-2 na 5', 6-4 na 10', 7-5 na 15' en eindstand 8-6.

Volgende match tegen Uilenspiegel, nu waren Nils (7), Tibe (5) en Mathijs (7) "on fire", zij namen maar liefst 17 van de 19 thuisgoals voor hun rekening, Tiebe en Thomas scoorden de andere twee, een goede Lukas in doel, en een gemakkelijkere match na die eerste moeizame winst ...
6-4 na 5', 10-6 na 10', 13-7 na 15' en eindstand 19-10.

Dan de volgende match tegen Eeklo, Pelt sloeg vlug een kloofje onder impuls van Thomas, 5-1 na 3', echter Eeklo knokte terug, na de 6-3 in de 6' lukte het Sporting 8 (lange) minuten niet om te scoren, aan de andere zijde ontbond ene Oskar zijn Oostvlaamse duivels en bracht Eeklo terug langszij, van 7-6 in de 15' naar een 8-8 in de 17', Sporting kreeg naar het einde toe de betere kansen en won alsnog met 11-9.

Laatste match van de dag, meestal wat moeilijker vanwege de toenemende vermoeidheid. Daar was aan beide zijden echter niet veel van te merken, beide ploegen bleven in die beginfase hard gaan, in aanval vooral, 6-4 na 5', 11-8 na 10', met reeksje van 4 goals werd hier ondertussen een mooi kloofje gemaakt. Deze voorsprong werd behouden en zo ging het van 15-12 naar een 20-15 eindstand. Met 35 goals in 20 minuten was dit inderdaad een hels tempo ! Veel goals in aanval, minder opgelet in verdediging ? Thomas sloeg zijn enkel nog om, hopelijk valt dat mee ... goed herstel !

Zo eindigt deze VHV speeldag met een 8 op 8 en een derde plaats in de rangschikking op ruime afstand van Hasselt en Sasja.