10-09-2023 | Sven Spooren

Winst tegen Volendam na "warme" veldslag : 33-30

Wow! Het spookte weer in het Dommelhof! Sporting is bijzonder diep moeten gaan in een snikhete sporthal, maar kreeg waar het verschrikkelijk hard voor geknokt had: de winst en 2 puntjes erbij!

Sporting stond het grootste deel van de wedstrijd voor, maar op adem komen zat er niet bij want Volendam zat ons heel erg dicht op de hielen. De onvermijdelijke Jerry, ex-Sporting, nam zijn team op sleeptouw en hield Volendam met 5-6 (10m) nog op voorsprong maar doelman Deekens en Ivan Antic hielpen Sporting op voorsprong 9-8 na 20 minuten. Dezelfde protagonisten zorgden voor de half-time score: Jerry voor Volendam maar opnieuw Deekens met enkele belangrijke parades plus Antic, en Falke op strafworp, zorgden voor een 15-12 score aan de rust.

De tweede helft werd nog wat harder. Volendam speelde toch wel wat teveel op de man en daar werd Robbe Spooren slachtoffer van. Veel te hard werd hij gestopt en moest voor verzorging lange tijd naar de kant. Dat hij nog terug kwam was op zich al een prestatie. Het kostte de immer kalme trainer Douven zelfs 2 minuten. Ondertussen knokten en bikkelden zijn ploeggenoten dat het een lieve lust was. Het publiek ging er achter staan en het werd een hele spannende pot. Volendam kwam langszij 17-17 na 40 minuten en via Door Vandebeeck op hoek 25-24 na 50 minuten. Jerry werd terug in het veld geroepen na 45 minuten en scoorde weer (te) gemakkelijk. Na 53 minuten was het 26-26 en je zag dat het vat bij vele Sporting jongens leeg was. Maar de goed ingevallen Vossen en de onverzettelijke Niels ‘Fons’ Vansloot scoorde een paar onmogelijke (achter de rug en door de muur beukend) doelpunten. Het alles of niets slotoffensief van Volendam in de slotminuten bracht niets ! In tegendeel: Sporting liep en knalde langs en over de oranje muur en zette zo een werkelijk prachtig collectieve overwinning op het bord: 33-30. Hard gevochten en hard gewerkt. Zo kan het dus ook! Volgende week wacht ons de moeilijk verplaatsing naar Hurry-Up. Met dezelfde wedstrijdmentaliteit kunnen we het iedereen moeilijk maken. Hopelijk kan onze medische staf iedereen fit krijgen!

Sporting Pelt: De Grave, Denert, Nick Deekens 1, Stollman, Nils Deekens, Van Sloot 4, Vandenboer, Falke 5/4, Lambrecht, Vossen 2, L Vandebeeck 4, D Vandebeeck 2, Spooren 3, Vanhaesendonck 4, Antic (m-o-t-m) 8.

Volendam De Lange, Mc Clelland, Nagtegaal 2, Axt, J Roefs 1, Kooiman 1, Baijens 4, De Vries, Schneider 1, Van Gils 2, Hoogenberg 1, Neuteboom, Vandervelden 2/2, T Roefs 4, Jerry (m-o-t-m) 12.

SR’s: Klompers en Stobbe