08-10-2023 | Sven Spooren

Verlies in Eupen : KTSV Eupen - Sporting 32-30

Opnieuw geeft Sporting een grote voorsprong prijs. Deze keer was het zelfs 3-12 na een verschroeiend eerste kwartier. De defensie stond goed met een knap middenblok Vandebeeck-Schoenaker, een goede doelman Denert erachter en met flitsende tegenaanvallen van Van Den Boer en vooral Falke. Die laatste had er al 7 gemaakt in dat eerste kwartier. Eupen wisselde de doelman en Schunk zat meteen goed in de wedstrijd. De Sporting trein denderde wat minder hard, Schunk stopte enkele open doelkansen en Eupen krabbelde doelpunt per doelpunt terug. Via 9-15 (20’) dirigeerde Kedziora zijn Eupen naar een 16-17 ruststand. Sporting bleef lichtjes voorop in de 2e helft maar ging nog altijd te kwistig om met de kansen (20-22 na 40m). Bovendien stond de dekking niet meer zo compact en na 44 minuten kwam Eupen voor het eerst langszij: 23-23. Coach Douven greep in en zette Deekens in doel. Die bracht zijn team vrijwel direct terug in de running maar moest voor mekkeren tegen de scheids 2 minuten naar de kant. Denert kwam opnieuw in doel en in zijn eerste actie knalde de invliegende Eupenspeler Majean in de cirkel, scoorde maar kwam het onderbeen tegen van de uitkomende Denert. Dat was nochtans een perfecte normale keepersbeweging en op 2m van de achterlijn. Echter een heel bepalend moment in de laatste 7 minuten van de wedstrijd.

Doelpunt en ook 2’ voor Denert. Gelukkig waren we met 3 doelmannen en kon De Grave zijn opwachting maken. Nooit gezien! 2 doelmannen die met een tussenpauze van slechts 10 seconden beiden 2-minuten kregen. Met 2 man minder werd het nog veel moeilijker. Eupen liep zo uit tot 27-24. Van Den Boer, Falke en Van Haesendonck scoorden en Sporting kwam terug tot 31-30 en speelde man-man in die slotfase. Maar Eupen had de bal met nog 8 seconden op de klok. Eupen mistte maar de wanhoopspoging in de laatste seconden kwam in de handen van Kedziora en die mocht de laatste overbodige lange bal er nog in smijten: 32-30.

Coach Douven zal de kopjes eerst moeten leeg maken alvorens het vizier opnieuw te richten op de steeds belangrijker wordende wedstrijd van volgende week tegen HUBO handbal. Beide ploegen hebben te weinig punten dus zal de druk op de ketel staan!

Eupen: Dormann, Schunk, Bartholomey, Majean 3, Lahonda 4, Joosten, Schroeder 2, Wudtke 3, Kubacki, D Kedziora 8/3, Denert 3, B Kedziora 6, Forster, Lanchava, Mordant 3. 1x 2m

Sporting Pelt: De Grave, Dekeens, Y Denert, Van Den Boer 6, Falke 11/3, D Vandebeeck, Antic 5, Van Sloot, Schoenaker 1, L Vandebeeck 2, Spooren 1, Lambrecht, L Delpire, Van Haesendonck 4, Vossen. 3x 2m

SR’s: Weijmans en Wolbertus