01-10-2023 | Sven Spooren

Topmatch eindigt op 23 - 23 gelijkspel

Wat een reclame voor onze sport! Dommelhof was goed vol gelopen voor deze derby! De spanning die bij deze derby hoort, was er vooral in de 2e helft. Sporting speelde in de eerste helft immers een verschroeiend tempo en kon dat geen 2 helften volhouden. Uitblinker Nick Deekens zorgde er immers voor dat Bocholt heel moeilijk tot scoren kwam. Sporting ging als een pletwals te keer en stond na 10 minuten 5-2 voor, Van Haesendonck bewees waarom hij in een topclub thuis hoort! De sympathieke Gaetan was een constante dreiging op cirkel. Hij scoorde 4x in die eerste helft! Sporting hield die voorsprong vast via 10-6 (20') tot 15-11 aan de rust. Iedereen wist dat de wedstrijd nog niet gedaan was, immers stonden we vorige week ook 16-11 voor aan de rust tegen Aalsmeer.

Die tweede helft kwam Bocholt beter uit de startblokken. Ondanks fel verweer van doelman Deekens (17 stops!!!) kwam Bocholt via 17-14 na 40' langszij na 45' (17-17) via de goed ingevallen Klajic. Vanaf dan bleef het gelijk op gaan. Bocholt kwam nooit op voorsprong maar kwam/bleef wel gelijk! Eerst De Beule maar ook Falke (veelal op 7m) hielpen hun teams en zorgden voor een ongelooflijke spanning! Dommelhof kolkte; het publiek ging spontaan recht staan, de spanning was niet te houden. Bocholt miste (Deekens pakte opnieuw!) en Sporting had de laatste bal. Uiteindelijk pakte Bocholt goalie Leroy die bal van Antic en eindigde de topper op 23-23. Sporting scoorde dus maar 8x in die tweede helft en dat was te weinig om uiteindelijk te winnen. Gast Bart Lenders riep Klajic en Tommie Falke, terecht, uit tot MOTM maar zeker Nick Deekens had 'm ook verdiend. Op zijn 21e straalt Nick een zekerheid uit die elk team naar een hoger niveau kan tillen. Ook die andere jongeling Robbe Spooren was dreigend en speelde een goede wedstrijd. Veelal werd hij foutief afgestopt, maar dit werd te weinig bestraft. Coach Douven zijn tactiek werd goed uitgevoerd. De snelle omschakeling moest en werd gestopt en in de positie aanval was Bocholt redelijk eenvoudig af te stoppen. Zo werd Serge Spooren bijvoorbeeld maar op 1 doelpunt gehouden! Sporting zal elke wedstrijd moeten knokken maar heeft de mogelijkheid om het elke ploeg lastig te maken. Een hele mooie competitie dit jaar. Hopelijk komen alle supporters volgende week mee naar Eupen en de week erna thuis tegen HUBO.

Sporting: Deekens, Denert, VanSloot, Delpire L, Stollman, Vandenboer 3, Falke 9/6, Vandebeeck D 1, Vandebeeck L 1, Vossen 1, Antic 1, Spooren 2, Schoenaker, Lambrecht, Van Haesendonck 5.

Bocholt: Leroy, Gijbels, Spooren 1, Lamers, Driesen 2, Jerry 1, Roelants 1, Van Criekinge, Strauven, De Beule 5, Klajic 4, Doms 3, Claessens 1, Winters 2, D’Hanis 3/2.

SR’s: Peeters en Van Loock