13-11-2022 | Sven Spooren

Sporting wint vlot van Hubo Handbal : 31-21

Coach Korneel Douven had vrijdag zijn mannen eens flink verteld wat hij vond van de bekerwedstrijd tegen Atomix, De camera’s van Sportbeat zetten, net als de vele Pelter vrijwilligers, hun beste beentje voor! De 4 camera’s, Bodje als interviewer, technisch directeur Kranzen als commentator, Marc als fotograaf van Fotopelt en de wondermooie handbalvloer inspireerden de spelers om er een mooie wedstrijd van te maken. Vooraf werd kersverse papa Bart Köhlen nog in de bloemetjes gezet! Het lijkt wel vruchtbare grond hier want ook Dylan Vossen en  Robin Schoenaker gaan papa worden! Ze scoren op alle vlakken!

Sporting had heel de wedstrijd onder controle maar Hubo handbal beet in de beginfase fel van zich af. Sporting liep tot max 5 doelpunten uit via Falke, Konitz en Schoenaker (6-4 na 10m, 11-7 na 20m). Die laatste liet zich in de dekking echter van zijn allerbeste zijde zien. Wellicht heeft Carvalhais er nog nare dromen van! Het moet wel gezegd dat Hubo handbal zijn dirigent Arber Qerimi miste waardoor het minder dreigend was en de cirkelspeler moeilijk gevonden werd. De rust werd bereikt met 14-11. Dat de afstand niet groter was, had Hubo zeker ook te danken aan de 4x scorende Rob Heeren in die eerste helft.

In de tweede helft zat Hubo handbal door haar beste krachten heen en zoals coach Douven vooraf al voorspelde maakte de bredere bank van Pelt het verschil. Daar kon Door Vandebeeck maximaal van profiteren. Hij werd topscorer en Man van de Match met 7 doelpunten, veelal bediend door een sublieme Konitz. Bartek, nog steeds met wat klachten aan de knie, ging gisteren voluit en heerste op het veld. Hij kreeg na 45 minuten al zijn applausvervanging. Ondertussen was het moeilijk om de beste doelman van de avond te benoemen want Youri Denert stopte vele ballen maar ook Deekens en Van Leeuwen (2x) stopten een penalty! Aan de overkant liet Vanhove ook mooie dingen zien. Die kon een ontketend Sporting echter niet tegen houden en het ging heel snel naar 20-13 na 40m en het verschil liep zelfs vlot naar 10 doelpunten verschil. De dekking en keepers van Sporting hadden daar een groot aandeel in. Na 50m stond het 25-15. We kregen tegen een betere tegenstander op 50m dus minder doelpunten binnen dan in Haacht  na 1 helft (16 nvdr). Dat was dan ook de basis van de overwinning. Talentje Dupont van Hubo stak zijn neus nog even aan het venster maar een gretig ingevallen Delpire vond de weg naar het net ook vlotjes en uiteindelijk werd de wedstrijd winnend afgesloten met 31-21. Door het verlies van Lions bij leider Bocholt staat Sporting opnieuw op plaats 2. Volgende week komt datzelfde Lions naar het Dommelhof en zullen we opnieuw flink aan de bak moeten!

Na de match werd er nog een groepsfoto met de bezoekende jeugd van HC Beringen genomen. (Foto Marc Faes)

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Denert, Falke 3, Spooren 4, Köhlen 3/2, Konitz 5, L Vandebeeck 1, D Vandebeeck 7, Delpire 3, Vossen, Schoenaker 3, Lambrecht, Stollman, Vanhaesendonck 1, Tasevski 1.

Hubo Handbal: Vanhove, Siraut, Di Giacomo, Heeren 4, Devisch (rood na 18m), Bertels, Marchal 1, Gevers, Bolaers 2, Degbey 2, Baart 1, Boiten 2, Dupont 2, Carvalhais 4/1, Glesner 3.

SR’s: Vanloock en Peeters