25-02-2024 | Sven Spooren

Sporting wint van Izegem : 36-27

Het moet (nogmaals) gezegd : Izegem speelt helemaal niet als rode lantaarn drager! Het speelt met veel energie en gaat mee de strijd aan. Ook het hoge tempo schuwen ze niet, hoewel ze wellicht zelf ook weten dat hun dit zuur opbreekt na 45 minuten… Zo ook gisterenavond. Er werd tegen een verschroeiend tempo gespeeld. Dat zorgde niet voor afscheiding het eerste kwartier ondanks flink beukwerk van Spooren en Antic. Via 5-5 (10min) ging het vervolgens wat stroever voor Izegem. Het kanon van de boomlange Vermeiren van Izegem kwam droog te staan, de Sporting defensie deed wat coach Douven vroeg (namelijk hun pivot Samyn goed bewaken) en de Sporting invallers L Delpire, D Vandebeeck en Antic op penalty scoorden wél. Sporting liep zo uit naar 12-8 (20min), geruggesteund door doelman Denert die de voorkeur kreeg in doel. Maar Izegem zocht én vond haar 2e adem, het ging ook met 2 pivots spelen en kon zo verkorten tot 3 aan de rust (17-14). Wedstrijd dus zeker nog niet gespeeld.

In de tweede helft kon Izegem nog een kwartier mee maar de vermoeidheid werd steeds zichtbaarder. Van 23-20 na 40 minuten ging het naar 28-23 na 50 minuten, ondanks de extra veldspeler die Izegem inzette. Het vat was helemaal leeg. Pelt doelman Milan De Grave mocht zijn kunnen nog laten zien en bekroonde dat ook nog met een penalty-stop en een empty-goal doelpunt. Nils Deekens en de ingevallen Vanhaesendonck (na een mooie ‘no-look-pass’ van Antic) zetten het orgelpunt op deze wedstrijd die uiteindelijk met 36-27 gewonnen werd door Sporting Pelt dat weer wat klimt in de ranking en Eupen nu definitief achter zich houdt. Dat is dan weer belangrijk voor een extra thuiswedstrijd in de Belgische play-offs.

Volgende week speelt Sporting haar 3e thuiswedstrijd op een rij tegen het getergde Lions. Dat zal tegen ons nog vol aan de bak moeten voor een plaatsje bij de eerste vier. Spektakel gegarandeerd dus allen daarheen!

Sporting Pelt: Vansloot 2, Vandenboer 3, Falke 5, Spooren 4, Nick Deekens, Nils Deekens 1, L Vandebeeck 2, L Delpire 3, Stollman, Schoenaker, T Delpire, De Grave 1, Denert, Vanhaesendonck 2, D Vandebeeck 3, Antic 10/3. 4x 2 min.

Izegem: Vandewalle, A Samyn, Tack, Devos 5/1, Steenhoudt, R Samyn 2, Soetaert, D Vandewoestijne 3, Delbeque 2, A Vandewoestijne 6, Vermeiren 7/4, Pauwels, Verbeke 2, Schonkeren. 4x 2 min.

SR’s: Box en Evers