04-02-2024 | Sven Spooren

Sporting wint van Eupen : 33-26

De doelstelling van de avond was om voorbij Eupen te geraken en dat is gelukt! Dat was zo na de wedstrijd na 60 minuten en dat is nu ook zo in de rangschikking na 17 speelrondes.

Gedurende 20 minuten bleef het gelijk opgaan. Robin Schoenaker had duidelijk zijn goede vorm van het EK nog te pakken en scoorde gisteren 7 bommen vanop afstand. Bij Eupen waren het Majean en de onvermijdelijke broers Kedziora die voor tegendruk zorgden. Met 5-5 na 10m en 10-9 na 20m bleef het zo gelijk opgaand. Falke op de counter en Louis Vandebeeck vanop afstand waren erg goed bij schot. Coach Douven wisselde vlot door en Sporting liep zo Eupen de lucht uit de longen. Gevolg was een 5 doelpunten voorsprong die door een rechtstreekse vrije worp van Kedziora ‘op zijn Prandi’s’ alsnog tot 4 herleid werd: 16-12 aan de rust.

De tweede helft kregen we ongeveer hetzelfde beeld. Sporting bleef hoog tempo spelen, Eupen was afhankelijk van de slimme ingevingen van Bartosz Kedziora. Ondanks aandringen kwam de voorsprong nooit meer echt in het gedrang hoewel het na 40 minuten 20-17 werd maar een tussenversnelling, die Seppe Vandenboer letterlijk nam, zorgde voor een geruststellende 28-22 tussenstand na 50min. De voorsprong werd nog verder uitgediept, mede dankzij de goed ingevallen doelman Denert, en uiteindelijk stond er een mooie 33-26 overwinning op het bord!

Volgende week zaterdag wacht ons al om 17u45 de wedstrijd bij HUBO handbal in Hasselt. Opnieuw een interessante pot op zoek naar de volgende punten! Kom onze jongens mee ondersteunen!

Sporting Pelt: De Grave, Deekens, Denert, Broers, Nils Deekens, Vossen, Delpire, Stollman 1, Vansloot 2, Van Haesendonck 2, D Vandebeeck 2, L Vandebeeck 6, Vandenboer 4, Falke 6, Antic 3, Schoenaker 7.

Eupen: Dormann, Schunk, Bartholemy 1, Wudtke 1, Lanchava 1, Majean 5, Vlijm, Joosten, Schroeder, Kubacki, D Kedziora 5/1, Mormant 4, Denert 1, B Kedziora 6/2, Foster 1, Lahonda 1.

SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels