Heren

26-02-2023 | Sven Spooren

Sporting wint in Hasselt en zo naar 1/2e finales tegen Bocholt in Beneleague

Sporting moest het stellen zonder Lambrecht (enkel) en keeper Youri Denert (flinke griep die hem al de hele week te bed houdt). Maar geen nood, de andere 2 doelmannen lieten hun klasse zien! Nick Deekens groeide in de match, maar deed dat helemaal zelf door onder andere 3 penalty’s te stoppen en er eentje tegen de paal te kijken! Maar ook andere kansen maakte hij met verve onschadelijk. Zouden de selectieheren van de Red Wolves dat ook gezien hebben? Maar ook invallersdoelman Thijs van Leeuwen deed dat kunstje na. Driemaal achter elkaar maakte hij een 7-meter van Hubo handbal onschadelijk! Dat missen van de kansen zorgde ervoor dat Sporting nooit echt in de problemen kwam, want het werkte de kansen wél af! Exponent hiervan was onze nieuwe international Door Vandebeeck. Hij scoorde een 7 op 7 in de eerste helft met enkele beauties! Via 5-7 ging het dan naar 10-16 na 20 minuten via Konitz en opnieuw D Vandebeeck; De ruststand van 14-21 was geruststellend te noemen!

In de tweede helft liet Sporting de teugels nog niet vieren; integendeel! Het liep al snel 10 doelpunten uit en de vaste waarden werden stelselmatig gewisseld door, stuk voor stuk, gretige ‘invallers’. Mooi om te zien hoe Van Haesendonck en Delpire steeds meer naar het voorplan komen! Bart Köhlen liet ondertussen zien hoe je penaltys moet schieten; wederom feilloos waaronder de 30e (en dus trakteren).

Hubo handbal prikte nog even tegen via de onvermijdelijke Qerimi en ook Marchal was gevaarlijk, maar bedreigen konden ze ons al lang niet meer. Doelman Vanhove zorgde ervoor dat onze afwerking in de 2e helft wat aan de magere kant was maar dat kon de pret niet bederven. Sporting hield de voorsprong vast: 18-26 na 40m, 20-29 na 50 minuten en uiteindelijk een oververdiende 24-33 en kwalificatie voor de halve finales van de BeNeleague. Daarmee is de 2e doelstelling (na de bekerfinale) bereikt. Of toch nog niet helemaal… Onze jongens zijn gretig om nu de finales aan te vatten. De groep staat weer een stapje verder dan vorig jaar en is klaar om Bocholt te lijf te gaan (figuurlijk)!

Komt dat zien: DINSDAG 28/2 om 20u30 in sporthal DOMMELHOF om 20u30: Sporting Pelt – Achilles Bocholt!

HUBO handbal: Vanhove, Siraut, Di Giacomo 2, Carvalhais 4/2, Devisch 1, Dupont, Mercken, Schellingen, Marchal 5, Gevers 4, Bolaers, Degbey, Qerimi 5, Glesner 1, Boiten 2, Baart, Rodado.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Vandenboer, Falke 4, Tasevski, Köhlen 5/4, Konitz 5, L Vandebeeck, Delpire 2, Stollman 1, Spooren 3, Vossen, Schoenaker 3, Van Haesendonck 3, D Vandebeeck 7.

SR’s: Hommen en Van Kessel