12-02-2023 | Sven Spooren

Sporting wint in Eupen : 29-35

Eupen had van haar eerste thuiswedstrijd van 2023 een ware happening gemaakt. Ex-spelers waren uitgenodigd, de carnavalisten, en natuurlijk het sowieso talrijk opgekomen publiek! Er heerste dus een leuke ambiance in de krappe sporthal. In die omstandigheden werd Eupen naar voor gestuwd en door enkele missers van onze jongens liep Eupen snel 5-1 uit. Na 10 minuten beenden Köhlen en co bij tot 7-6 maar wie dacht dat Eupen ging breken had het mis. Damian Kedziora en Majean zorgden opnieuw voor een 14-10 voorsprong. Een driedubbele wissel bracht soelaas! De kwieke Vandenboer rondde enkele tegenaanvallen af, Dylan Vossen toonde drang naar doel en scoorde fraai en hometown-boy Youri Denert timmerde zijn doel dicht. Heel snel ging het van 17-13 naar 17-17 om met 18-20 te gaan rusten.

Ook in de 2e helft bleef Vossen samen met Konitz de weg naar doel of de vrije man vinden. Schoenaker was bij de les maar ook die dekselse Damian Kedziora bleef scoren (maar liefst 11x waarvan 4 pingels). Zo bleef Eupen aanklampen tot 23-24 na 40 minuten. Het vat was echter stilaan leeg bij de Oostkantonners en via opnieuw Vossen (meeste velddoelpunten met 8) en de mooi vrij gespeelde Door Vandebeeck nam Sporting weer snel afstand: 26-31 na 50 minuten. De wedstrijd werd uitgespeeld en zo gaf Youri Denert met het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn visitekaartje af in zijn Eupen met 29-35. Nog 2 zware speeldagen met Aalsmeer thuis en Hubo handbal op verplaatsing. Maar de eerstvolgende levensbelangrijke wedstrijd is voor aanstaande donderdag! Dan spelen we de 1/2e finale van de Beker van België in het verre Sprimont. Allen daarheen!

Eupen: Dormann, Schunk, Kriescher, Majean 6, Eggen, Vlijm 1, Brulls, Schröder 1, Cnyrim 3, Kubacki, D Kedziora 11/4, B Kedziora 3, Forster, Hartel 4, Lanchava, Mordant.

Sp Pelt: Deekens, Denert 1, Van Leeuwen, Falke 4, D Vandebeeck 4, Spooren 1, Tasevski, B Konitz 3, Köhlen 5/3, Schoenaker 3, L Vandebeeck 2, Lambrecht, Delpire, Van Haesendonck, Vossen 8, Vandenboer 4.