02-10-2022 | Sven Spooren

Sporting verliest (?) puntje tegen Hurry-up: 29-29

Nog altijd niet verloren maar dit voelde aan als een verloren punt. De coach van de tegenstander gaf na de match direct toe heel blij te zijn met dit puntje. Het werd een moeilijke avond met, in de beginfase, weinig doelpunten, goeie doelmannen en veel knokken en zwoegen. Robbe Spooren begon opnieuw goed en hield zijn Sporting tot 3-3 gelijk na 10 minuten. Bij Hurry-up hadden ze aan Miedema verteld dat hij wat meer mocht schieten en die had dat goed begrepen! Samen met de heel rappe Bernie Vermeer was hij een gesel voor de Sporting doelmannen. Samen scoorden ze bijna 60% van de doelpunten; Miedema 9 en Vermeer 7… Hurry-up nam ook de leiding na 20m met 6-7. 10 goeie minuten van Sporting via Louis Vandebeeck en de goed ingevallen Louis Delpire zorgde ervoor dat Sporting met 13-12 kon gaan rusten. Aan de urinoirs tijdens de pauze werd hardop gezegd: “dat wordt bikkelen tot de laatste minuut”. En zo geschiedde!

In de tweede helft was Sporting de betere en liep ook 2 tot zelfs 3 doelpunten uit (18-16 na 40m en 25-23 na 50m) met een goed ingekomen Door Vandebeeck, maar het slaagde er niet in om Hurry-up definitief af te schudden, ook al door ietwat ongelukkige 2-minuten straffen en afgekeurde doelpunten die ons te beurt vielen. Enfin, een rode kaart voor Robbe Spooren na 56 minuten (ipv Louis VDB) en een doelpunt van Tommie Falke voor de 29-28 verder, zorgde voor hectische toestanden in de slotfase. Ondertussen viel Gaetan Van Haesendonck ook uit met een flinke enkelblessure! Enkele time-outs verder mocht Miedema, met nog 5 seconden op de klok en 7 tegen 6, over een 3-dubbel blok schieten en hij bekroonde zijn wedstrijd met de gelijkmaker. Schoenaker gooide de snelle midden nog in doel maar volgens de scheidsrechters belandde de bal na het laatste fluitsignaal pas in doel. Tenminste: de doelscheidsrechter kon de veldscheidsrechter overtuigen dat het geen doelpunt was… Erg sneu maar niks aan te doen en dus werd het een gelijkspel! Sporting heeft nog altijd niet verloren maar doet er goed aan aanstaande donderdag tegen Bevo de 2 punten te pakken! C’mon Sporting!

Sporting Pelt: Deekens, Van Leeuwen, Denert, Vandeboer 2, Falke 5, Tasevski 1, Kohlen 2/2, Konitz 2, Spooren 5, Vandebeeck L 3, Delpire 3, Vossen, Schoenaker 1, Lambrecht, Van Haesendonck 1, Vandebeeck D 4

Hurry-Up: Tot, Meijer 1, Moreira 1, Tako 3, Boonstra 1, Bos, Cladymirakoa, Miedema 9, Vermeer 7, Schoemaker, Fiege, Riksten 3, Tot, Jaspers 3/3, Soares.

SR’s: Klompers en Stobbe