22-10-2023 | Sven Spooren

Sporting net niet : Bevo - Pelt 31-29

Het was een mooie pot handbal! Veel intensiteit, spanning, wisselende leiders met uitzicht op winst, maar uiteindelijk was het Bevo dat de winst thuis hield.

Sporting begon, zoals steeds dit seizoen, heel goed. Geweldige dekking en keeper, tegenaanvallen of supersnelle 2e tempo-aanval. Onze dekking verdient echt wel een pluim met goeie keepers erachter. We zijn qua statistieken bij de teams met de minste tegendoelpunten en dat is een belangrijke basis om op te kunnen bouwen. Het centrum met Schoenaker en Vandebeeck zit flink dicht, en ook de ‘2-verdedigers’ doen het goed. De hoeken staan daardoor steeds klaar voor de snelle tegenaanval. Vandeboer dus op tegenaanval en Spooren op 2e tempo namen hun team op sleeptouw: 4-7 na 10m. Sporting ging verder op dit elan maar ook Bevo liet zich niet onbetuigd. Hun topscorer Kobe Serras viel dan wel vroeg uit met een schouderblessure maar zijn vervanger van Zundert werd zowaar topscorer van zijn team met 6 doelpunten. De hoeken van Bevo scoorden trouwens erg goed. Zo bleef Bevo in het zog van Sporting: 9-12 na 20'. Sporting liep toch weer verder uit na enkele 7M’s van Falke. Het werd zelfs 10-14. Maar dan vielen de rood-witten compleet stil. Bevo ging met 2 cirkellopers spelen en trok het spel open. De hoeken en cirkels kwamen vlot tot scoren en deden dat maar liefst 6x op rij waardoor Bevo op een diefje maar niet onverdiend natuurlijk met een 16-14 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft was het werk- en vechthandbal. Vele duels man tegen man, knokken voor elke bal en Sporting kwam weer terug in de race via de lijfgevechten van Antic: 20-20 na 40' en 24-25 na 50'. Spooren en Door Vandebeeck ‘in de pin’ bracht Sporting zelfs 24-27 voor met nog 8 minuten op de klok maar Bevo knokte zicht terug en enkele technische fouten en missers later van Sporting kwam Bevo weer helemaal langszij via van Zundert en Destin Van Dijk. Sporting kreeg die laatste minuten nog/weeral ‘vervelende’ 2-minuten tegen, ditmaal voor Tommie Falke en de alles of niets poging werd helaas niets. Bevo-doelman Arjan Versteijnen blonk uit en scoorde ook nog eens rechtstreeks de 30e. Zo kon Bevo deze fel bevochten wedstrijd naar zich toe trekken met 31-29. Sporting doet zo geen goede zaak in het klassement maar de middenmoot staat op een zakdoek van elkaar en elke week zijn er wel verrassende uitslagen te noteren. Volgende week zaterdag 28/10 wacht ons de moeilijke verplaatsing naar het verre Izegem. We hopen dan ook weer de gekwetste Van Haesendonck te recupereren (wijsheidstanden).

BEVO: Versteijnen 1, Hendriks, Serras 1, Reijnen, Polman 2, van den Heuvel 4, Van Dijk 5/1, van Zundert 6, Santing 1, Gillé 4, Jordens 2, Stijweg 5. 2x 2minuten

Sporting Pelt: Deekens 1, Denert, Vandenboer 6, Falke 5/3, Vandebeeck D 2, Spooren 6, Antic 5, Van Sloot, Schoenaker 3, Vandebeeck L, Delpire 1, Vossen, Stollman. 6x 2 minuten

SR’s: Broothaers en Janssens