06-11-2022 | Sven Spooren

Sporting loopt eerst nederlaag op in Aalsmeer: 30-26

Het zag er na 16 minuten heel goed uit! Met 6-11 had Sporting de zaken netjes onder controle, maar daardoor sloop er precies ook wat gelatenheid in de ploeg. Teveel technische- en afspeelfouten zorgden voor balverliezen die Aalsmeer dankbaar in ontvangst nam en zo Sporting met een 15-13 achterstand in de kleedkamer stuurde. In de tweede helft werd het spannend. Eerst Aalsmeer aan de leiding (20-18 na 40m), daarna kon Sporting door een uitstekend ingevallen Louis Vandebeeck, en dito Denert,  de leiding weer overnemen: 24-25 na 50 minuten. De laatste 10 minuten werd nagelbijten! Aalsmeer toonde meer grinta en knokte zich weer langszij. In de 58e minuut werd het daardoor 28-26 en drong Sporting nog aan maar het was niet secuur genoeg in de passing en Aalsmeer stond gewoon wat agressiever op het veld en kon de wedstrijd uiteindelijk naar zich toetrekken. De uitslag 30-26 was in cijfers wel wat overdreven maar op de overwinning van Aalsmeer was niets aan te merken. Sporting moet nu donderdag eerst naar Atomix voor de 1/8e finale van de Beker van België en op zaterdag wacht ons de laatste wedstrijd van de heenronde: Hubo Handbal. Supporters op post want het team moet zich revancheren!

Aalsmeer: De Knegt, Verbeij, Castien, Vink 7, Boomhouwer 7/4, van der Ban 2, Benghanem 5, Jansen 5, de Maat, Bottinga 1, Warasse, van Dijk 2, Besseling.

Sp Pelt: Deekens, Denert, Van Leeuwen, Falke 7/3, Spooren 5, Tasevski, Konitz 4, Schoenaker 2, L Vandebeeck 4, Lambrecht, Delpire, Van Haesendonck, Vossen , Stollman 3, D Vandebeeck 1.

SR’s: Schols en Martens