23-04-2023 | Sven Spooren

Sporting grijpt laatste strohalm niet: Hubo Handbal - Sporting Pelt: 26-22

Op 6 mei speelt Sporting Pelt zijn laatste thuiswedstrijd tegen Visé en heeft daar de rol als scherprechter voor de 2e finaleplaats. Die finale zal gespeeld worden tussen Bocholt en Visé of Hubo handbal. De laatste speeldag zal hierover beslissen. Sporting kan nog hetzelfde aantal punten realiseren als Hubo Handbal (2e) maar heeft minder gewonnen wedstrijden. Één puntje was gisteren dus noodzakelijk!

En het ging bijna heel de wedstrijd gelijk op.

Hubo handbal had net zoals Pelt een aantal afwezigen. Qerimi en Marchal waren er namens Hubo handbal niet bij en Konitz en Spooren namens Pelt. Tommie Falke maakte zijn rentree en ook Vossen was aanwezig!

Hubo Handbal nam via Rob Heeren de beste start, maar Sporting kon overnemen. De rode draad waren echter de keepers. Arthur Vanhove en Youri Denert speelden een weergaloze wedstrijd en zorgden ervoor dat het slechts 11-10 was aan de rust! Ook in de tweede helft bleef het spannend. De inzet was hoog maar het aantal missers dat Sporting liet noteren waren voldoende om 2 wedstrijden te winnen, zonder afbreuk te doen aan hun doelman!

Robin Schoenaker keek al snel tegen een rode kaart aan na 2 minuten in de tweede helft waardoor de spoeling nog wat dunner werd. Louis Delpire kweet zich echter zeer goed van zijn taak en had begrepen dat de verantwoordelijkheid uit 2e lijn bij hem lag. Maar ook Falke hielp zijn team terug in het zadel! Een 3 punten achterstand werd nagenoeg weg gewerkt (14-13 na 40m en 19-18 na 50m) maar telkens als de aansluiting gevonden moest worden liep het mis!

Hubo Handbal putte er moed uit en liep zowaar 23-19 uit in de laatste 8 minuten.

Pelt coach Douven nam dan alle risico’s door een man-man verdediging en dat leek te werken. In no-time verprutste Hubo enkele aanvallen en Sporting scoorde er 3 op rij, waarvan 2x Tasevski: 23-22. Het slotakkoord was echter alsnog voor Hubo handbal en met enkele gelukte individuele acties scoorde het de beslissende 26-22.

Feest in Hasselt, Sporting in de touwen! Op 6 mei neemt Sporting de handschoen weer op om zijn sportieve plicht te vervullen in onze laatste thuismatch tegen Visé!

Allen daarheen; we maken er zeker een feestje van!

Hubo Handbal: Vanhove, Siraut, Di Giacomo 2, Heeren 8, Carvalhais 5, Devisch, Bertels 3, Schellingen, Gevers 1, Bolaers 5/2, C Glesner 1, F Glesner 1, Boiten, Baart.

Sp Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Denert, Vandenboer 3, Falke 5, Köhlen, Vandebeeck L 3, Stollman, Deekens N, Vossen, Schoenaker, Van Haesendonck 3, Vandebeeck D 1, Delpire 4, Tasevski 3.

SR’s: Cappa en Schreder