Heren

 
15-05-2022 | Sven Spooren


Sporting gaat winnen in Tongeren

Het gaf de laatste thuiswedstrijd van Tongeren een heel ander gezicht want de vele gekwetsten, langs beide kanten, zorgden voor een andere basisopstelling dan gewend. Bij Pelt zaten Michiel Lambrecht (hand), Robin Schoenaker (knie) en Bartek Konitz (ribben en knie) in de tribune. Bart Köhlen (hiel) was enkel paraat om de penalty’s te gooien (en te scoren). Bij Tongeren waren Thomas Bolaers en Arber Qerimi door blessures afwezig.
Dat gaf anderen de kans om zich te tonen. En dat deden Seppe Vandenboer in de beginfase, Nick Deekens in doel en Vlatko Tasevski gedurende de 40 minuten die hij mocht spelen! Vlatko, met afstand de oudste op het veld, was met afstand de vinnigste en beste op het veld! De lichtvoetige linkeropbouwer speelde zijn maten mooi vrij en kon zelf ook regelmatig de bal tegen de netten prikken. Dat leidde tot een 5-8 stand na 10 minuten en 11-13 na 20 minuten. Dankzij een kwikzilveren Falke leidde Sporting met 16-19 aan de rust.
Die controle verloor Sporting door enkele technische fouten al onmiddellijk in de eerste minuten van de tweede helft: 21-21 na 40 minuten. Bij Tongeren waren het Meulders en Florian Glesner die vanuit de 2e lijn onhoudbare schoten bleven afvoeren. Net zij gaan volgend jaar niet mee naar het 1e team van de fusieclub HUBO handbal maar namen gisteren afscheid van hun thuispubliek met (samen) 15 doelpunten! Zo bleef het spannend omdat Sporting moeilijker tot scoren kwam: 25-25 na 50 minuten. Uiteindelijk werd die rol alsnog overgenomen door de jonkies van Sporting: Door Vandebeeck, Robbe Spooren en Sverre Stollman scoorden vlot in die laatste fase en zo won Sporting ietwat ruimer als het spelbeeld liet uitschijnen met 28-32. Mission accomplished! Afhankelijk van het resultaat van Bocholt maakt Sporting misschien nog een waterkansje voor de finale van de play-offs maar wat er ook gebeurt, Sporting gaat volgende week zaterdag 21/5, om 20u15 in de Soeverein te Lommel, de laatste wedstrijd aan 100% tegen finalist Visé spelen. Het wordt een leuke ontmoeting tussen onze afscheid nemende coach Timmermans en nieuwe coach Douven die met Visé nog een finale af te haspelen heeft alvorens zich te storten op Sporting!


WE NEMEN VOLGENDE WEEK AFSCHEID VAN MARCO VERNOOY (na zijn korte interim), NIELS VANSLOOT, WOUTER PRONK, PLOEGBEGELEIDER TOM VANHOUT EN BJORN TIMMERMANS.


Tongeren: Di Giacomo 1, Bique, Devisch, Meulders 6, Geradon 4, Rodado, Vanhove, Siraut, Marchal 4, F Glesner 9/1, J Peeters, Dosen, Banken, N Bolaers 4, F Glesner.
Sporting Pelt: Vansloot 1, Vandenboer 2, Falke 7, Pronk 3, Tasevski 4, Van Leeuwen, Denert, Vernooy 1, Köhlen 2/2, Deekens, Stollman 2, L Vandebeeck 3, Vossen, Spooren 4, D Vandebeeck 3.


SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels