12-11-2023 | Sven Spooren

Sporting brengt verdiend puntje mee uit Sittard: Lions - Sporting Pelt 28-28

Het begin van de wedstrijd werd gekleurd door 2 schutters van dienst. Jasper Adams voor Lions en Door Vandebeeck voor Sporting. Ze zouden met respectievelijk 8 en 6 doelpunten ook topscoorders worden van hun team. Sporting bleef in het kielzog van Lions (6-4 na 10m) maar ontzettend veel balverlies gaf Lions de counterkansen op een presenteerblaadje. Dat profiteerde optimaal en na 14 minuten stond er al een verschil van 5 op het bord (10-5) met een time-out van Korneel Douven tot gevolg. Dat bracht niet onmiddellijk zoden aan de dijk, maar het verschil werd tenminste niet meer groter. Sporting moest na 21 minuten wel verder zonder Louis Vandebeeck die na een vermeend contact met de hoekspeler een directe rood karton onder de neus geschoven kreeg van het herop tredend (maar nog een beetje zoekend) duo in het zwart Cappa en Schreder. De ingevallen Louis Delpire kon 2x milderen op cirkel (zelfs met te ver uitkomen van de doelman) en zo werd het met 18-14 rusten.
Een fris ingevallen Seppe Vandenboer kleurde de 2e helft met enkele van zijn snelle tegenaanvallen en die brachten Sporting terug in het zog van Lions: 21-19 na 40 minuten. Domper was opnieuw een directe rode kaart voor Tommie Falke voor een potig (maar niet overdreven) contact in verdediging in de 39e minuut van de wedstrijd. De opnieuw gretige Louis Delpire nam zijn rol goed over (bij afwezigheid van de gekwetste Lambrecht) en Sporting kwam op kousenvoeten dichterbij ondanks een tegenpruttelende Ritzen van de kant van Lions. Maar ook Ivan Antic begon warm te draaien en Sporting naderde dus tot op 1 puntje: 24-23 na 50 minuten. De dekking werd agressiever, de wedstrijd potiger en de spanning ging crescendo! Vandenboer en Antic bleven tegengas geven en na een spelletje time-outs nemen en met een 28-27 stand op het bord na 29’36” bleef er nog 1 aanval over voor Sporting (in overtal). Het afgeweken schot van Antic viel in doel 4 seconden voor het einde en daarmee eindigde de wedstrijd op 28-28. Zo blijft het enorm spannend in deze BeNeleague. Volgende week een thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Visé. Een hele zware wedstrijd maar wél eentje waarmee we kans maken om aansluiting te maken/houden richting de eerste 4! Allen daarheen in Dommelhof!

Lions: De Hoogh, Dijkstra, B Kleijkers, Ritzen 5, Schmeitz 5/3, Weiler, Hiemstra, Steins 3, Van Berlo, J Eussen 3, Adams 8, Bromet, Van Straaten 3, M Kleijkers, Hempel 1.

SP. Pelt: Nick Deekens, Denert, De Grave, Vandenboer 5, Falke 4/1, D Vandebeeck 6, Spooren 2, Antic 4/1, Van Sloot, Schoenaker 2, L Vandebeeck, Delpire 4, Van Haesendonck, Vossen, Nils Deekens, Stollman 1.

SR’s: Cappa en Schreder