22-05-2022 | Sven Spooren

Sporting Pelt sluit het seizoen af in stijl: 33-31 winst tegen Visé

r was nog een kansje op de finale maar dat was toch wel heel moeilijk geweest want de ziekenboeg zat overvol. Lambrecht, Konitz, Tasevski, Schoenaker, Köhlen en Vandebeeck konden niet meespelen. Dus moesten de jonkies het doen!, En die deden dat prima! Door Vandebeeck, Seppe Vandenboer, Robbe Spooren, Wouter Pronk en ook Sverre Stollman scoorden samen 17 van de 33 doelpunten! En dat onder het oog van hun afscheidnemende opleider Bjorn Timmermans maar ook hun nieuwe trainer Korneel Douven. Het was een gelijkopgaande eerste helft. Voor Visé was het niet meer van moéten, maar eerder om geen blessures te krijgen. Kedziora was niet van de partij, Vancosen maar even (viel geblesseerd uit) en na 2x 2-minuten mocht sterkhouder Carvalhais ook blijven zitten op de bank. Toch werd er flink gebikkeld. Uitblinker Falke hield zijn club op gelijke hoogte: 5-4 na 10 minuten, 10-10 na 20 minuten maar de ingekomen Nuno Carvalhais hielp zijn Visé eigenhandig op voorsprong aan de rust: 15-16.
In de tweede helft had Sporting duidelijk het overwicht en ging direct over de Luikenaars: 23-21 na 40 minuten. Twee doelpunten voorsprong werden er al snel 4 en zelfs 6 (30-26 en 33-27). Korneel Douven had zijn sterkhouders toen al rust gegeven. Wat concentratieverlies en applausvervangingen voor de vertrekkers Wouter Pronk, Niels Vansloot, Marco Vernooy, begeleider Tom Vanhout en trainer Bjorn Timmermans, gaven Visé de kans om de score nog wat draaglijker te maken. Sporting won zo zijn laatste wedstrijd van het seizoen knap met 33-31. Achteraf werd in Sportcafé De Dommel een passend afscheid gevierd voor de vertrekkers en mag de Sporting familie even tot rust komen! Volgend seizoen staan we er weer en zullen we opnieuw keihard werken om onze doelen te bereiken! Dank aan iedereen!
Sporting Pelt: Van Sloot, Deekens, Van Leeuwen, Denert, Vandenboer 3, Falke 11, Pronk 5, Broers (debuut), Vernooy, Köhlen 1/1, Vossen 4, Spooren 4, D Vandebeeck 2, Stollman 3.

Visé: Brixhe 1, Carvalhais 9, Gava 3, Delatte, Plessers, Ranc 2, Destexhe 2, Massat 1, Nguema 1, Vancosen 1, Boyon 2, Lahonda, Hougardy, Kedziora, Bello 2/1, Hadzic 7.

SR’s: Evers en Gilis