Heren

H1 - met 2 p(u)(i)ntjes
19-12-2021 | Sven Spooren


Sporting Pelt pakt belangrijke punten in Aalsmeer: 29-34

Wow! Vanuit de kantine werd er meegeleefd en gesupporterd voor onze jongens in Aalsmeer! Dat is misschien wel de moeilijkste verplaatsing van het seizoen maar onze gasten waren secuur in de afwerking, sterk in de dekking en de keepers wederom fantastisch! Door enkele missers bleef Aalsmeer 20 minuten op voorsprong maar Sporting nam brutaal over met lefgozer Spooren en strateeg Konitz! Falke, Köhlen op strafworp en Schoenaker op cirkel zorgden voor een 3 doelpunten voorsprong (17-20) aan de rust.

Bang vertrokken we aan de 2e helft maar coach Timmermans had zijn spelers gewaarschuwd om geen dip te krijgen! En dat hielp, we  liepen tot 6 doelpunten uit! Maar toen kwam toch even vertwijfeling. Aalsmeer kwam terug tot op 2, maar een goeie dekking en super Denert in doel gaven een basis om vooraan terug uit te lopen en stilaan werd er weer 3, 4 en uiteindelijk 5 doelpunten uitgelopen. Een collectieve en zeer belangrijke overwinning om de Final 4 te halen. Woensdag spelen we de laatste wedstrijd van het jaar voor de 1/4e finale van de beker in Hasselt. Allen aanwezig in het cafetaria van sporthal Dommelhof voor de livestream!

Ondertussen staat Sporting stevig op de 4e plaats, samen met Volendam maar met 2 matchen minder! Het blijft spannend maar Sporting steekt zijn neus nadrukkelijk aan het venster van de Final 4!

Doelpuntenmakers :

Deekens, Denert, Van Leeuwen, Lambrecht, Falke 3, Vossen 1, Schoenaker 7, Konitz 5, Spooren 6, D Vandebeeck, L Vandebeeck 5, Vandenboer, Köhlen 7/4, Pronk, Vansloot, Tasevski.