18-09-2022 | Sven Spooren

Sporting Pelt neemt moeilijke hindernis in Visé: 30-32 winst!

5 op 6 met reeds 2 moeilijke uitwedstrijden (Lions en Visé)! Onze start hebben we alvast niet gemist. Het doelpuntensaldo ziet er met +3 ‘efficiënt’ uit. Gisteren in Visé spelen we een hele goeie 1e helft. Defensief agressief op de schutters, goede aanvallen met scoorders op alle posities! Doelmannen waren opnieuw op het appèl, eerst Nick Deekens en na een lichte blessure bij Nick, Youri Denert die prima inviel. Sporting had bijna constant de leiding 1-4 maar Visé nam over: 5-4 na 10 minuten. Sporting had echter steeds de controle en dat vertaalde zich ook in een voorsprong die gestaag uitgebouwd werd: 7-9 na 20m en met 13-18 aan de rust hadden we de wedstrijd flink in handen.

Maar in de tweede helft smolt de voorsprong vanaf de 35e minuut (14-20) als sneeuw voor de zon: 19-21 na 40 minuten en het werd weer een wedstrijd. Coach Douven kon de hele wedstrijd blijven doorwisselen zonder echt aan kwaliteit in te boeten. Louis Delpire scoorde 3 doelpunten na enkele knappe individuele acties. Maar Visé geloofde er weer in en de ingevallen Hadzic en Boyon (op penalty) deden ons pijn. Visé nam met 26-25 na 50m terug over! Tijd om de zaken op orde te stellen. Spooren op zijn eigen complexloze doelgerichte manier, Konitz die het overzicht en vooral de kalmte bewaarde en dan was er Seppe Vandenboer! Seppe speelde een hele soliede wedstrijd en gooide enkele belangrijke ballen, onder druk, mooi binnen! Sporting ging erop en erover en met 29-28 namen we het commando terug over. Visé klampte met enkele gelukte individuele acties nog aan maar Spooren en Vandeboer trokken ‘m over de streep: 30-32 winst! De 2e helft was niet de beste maar dat bewaren we dan hopelijk voor volgende week.

Want Sporting kan zich nu een volledige week opmaken voor dé derby aanstaande zaterdag tegen Bocholt! Komt dat zien; het zal er zeker en vast stuiven!

Visé: Ranc 2, Gava 1, Delatte, Plessers, Destexhe 1, Brixhe 4, Massat 3, Nguema 1, Boyon 7/4, Lahonda 1, Bello 4, Hadzic 4, Hougardy 2.

1x 2 minuten

Sporting Pelt: Deekens, Denert, Van Leeuwen, Vandenboer 5, Falke 3, Spooren 7, Tasevski, Kohlen 4/2, Konitz 1, Schoenaker 4, Vandebeeck L 1, Delpire 3, Vossen 1, Van Haesendonck, Vandebeeck D 2, Lambrecht 1.