Bene-league
02-02-2020 | Sven Spooren

Sporting Pelt laat (duur ?) puntje liggen in Hasselt !

Het slot had enorm veel weg van de finale van de Beker van België van vorig jaar. Sporting stond 24-25 voor, doelman Van Leeuwen stopte het schot van Matti Vancriekinge, maar de rebound viel in handen van de pivot van de tegenstander die in de slotseconde gelijk maakte: 25-25.

Sporting verliest dus een puntje want heel de wedstrijd had het de leiding: 3-6 na 10', 5-11 na 20'. Geen vuiltje aan de lucht, maar Hasselt kroop dichter bij : 10-13 aan de rust. Het mooie spel van de eerste helft bleef nog tot de 40e minuut duren en sporting bouwde weer een 5-punten kloof bij elkaar : 15-20 na 40 minuten. Zowel Pelt als Hasselt hadden te maken met een krappe bank. Bij Hasselt speelde Brian Meulders niet mee en bij Pelt vervoegde Louis Vandebeeck het gekwetsten bankje met collega linkshander Daan Versleeuwen. Louis is +/- 4 weken uit.
Ondertussen ging Jeroen De Beule exact hetzelfde verdedigen als Ephrahim Jerry aan de andere kant, de 5+1 dekking werd een probleem voor Sporting. Hasselt kwam stilaan terug en na 50' stond het 20-21. Vanaf dan werd het nagelbijten maar op goed 1 minuut van het einde stond Pelt nog altijd 23-25 voor. Hasselt reduceerde tot 24-25 en dan kwam DE wedstrijdbepalende fase. Ricardo Silva was goed ingevallen en had al 2x fraai gescoord. Hij scoorde ook de 24-26 op 14 seconden voor het einde maar de scheidsen keurden hem af voor een loopfout die er 100% zeker geen was! Als je nu de beelden terug bekijkt vanaf minuut 16:40 zie je dat Silva een perfect legaal doelpunt scoorde; hij start op de linkervoet en eindigt 2 stappen verder op de linkervoet en scoort. De nochtans goed leidende scheidsrechters maakten hier een cruciale vergissing die kan doorwegen op het einde van de rit. Kijk zelf even mee: https://www.handbalnl.tv/videos/hubo-initia-hasselt-vs-sporting-pelt

Maar Sporting hadhet ook zelf in handen om het af te maken. Hasselt dus terug in balbezit en het vervolg van het verhaal las u in het begin van dit verslag.