Kampioen !
15-05-2023 | Sven Spooren

Regioploeg Sporting pakt de titel !

Sportings regioploeg kon, bij winst, de titel pakken. Hiervoor moest het afgelopen weekend naar medekoploper Hasselt.  Initia was enkele weken geleden nog de "Beker van Limburg" in de Hel van het Noorden komen winnen.

Toen werd een verlies van 25-30 opgetekend. Afgelopen weekend een quasi zelfde uitslag, echter nu in het voordeel van de Derde Ploeg : 26-31.

Zo pakt ook trainer Guido een nieuwe titel, met begeleiders Dré en Rik. Proficiat heren !

Nu met hele verslag  :

De heren van de Derde Ploeg werkten afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van de play-offs af, een rechtstreeks duel met die andere titelkandidaat Hubo Hasselt. In de vorige rechtstreekse confrontatie in de competitie wist Pelt na 50 minuten evenwicht uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken, maar enkele weken geleden wist Hasselt dan weer te winnen en de beker te veroveren ten koste van Pelt.
De opdracht was duidelijk, enkel winst was voldoende om haasje over te doen en alsnog die titel binnen te halen.
Met een onvolledige kern beloofde dit geen makkelijke partij te worden, maar gelukkig konden ze rekenen op enkele beloftevolle jongeren en oude bekenden, waarvoor dank!
Hasselt schoot het best uit de startblokken en wist snel op een 3-1 voorsprong te komen. Sporting achtervolgde en kon via de opbouwlijn de rollen omkeren, 3-5 na 7 minuten. Pelt bleef aan het langste eind trekken, er werd op elke positie gescoord en de vierpuntenkloof (5-9) zag er goed uit voor onze gladiatoren. Een grotere voorsprong zou er echter deze helft niet meer komen. Hasselt krabbelde terug tot 8-9, tijd om de koppen bij elkaar te steken. Na de time-out weet Sporting via Didi en Benji weer een voorsprong uit te bouwen tot 11-15 maar met nog 3 minuten op de klok wordt Simon door de scheidsrechters naar de bank gestuurd. Nog geen minuut later beslist ook Dries dat hij wat rust verdient en laat zich ook met 2 minuten naar de zijlijn sturen. Hasselt grijpt zijn kans en weet het verschil weg te werken. Ruststand 15-16.
De tweede helft begon zoals de eerste. Hasselt kwam beter uit de kleedkamer en loopt uit tot 19-17. Pas in de 51e minuut kwam Pelt terug op voorsprong door een goal van keeper-op-rechtshoek Nick (23-24). Sporting kwam op dreef en drie opeenvolgende tijdstraffen deden Hasselt helemaal de das om, eindstand 26-31. De Derde Ploeg wordt zo kampioen 2022-2023 en kan na 4 jaren eindelijk weer een prijs mee naar huis nemen.
Veel tijd om na te praten in de cafetaria was er niet, want Kriek en zijn vrouw Caroline waren al de hele dag druk in de weer met de voorbereidingen voor het kampioenenfeest. Ze keken er zo naar uit dat ze er zelfs hun trouw aan gekoppeld hebben! Nog een dikke proficiat aan het kersverse bruidspaar!
Speelden voor Sporting: Sandy, Dries (1), Quevain (1), Duzend, Sander L. (2), Prinses (4), Hansbal (4), Jappie (2), Didi (6), Benji (7), Jonas (1), Simon (1), Geus, Jens, Nick (2), Polio