Liga 1
08-12-2019 | Sven Spooren

Liga 1 Heren winnen van Apolloon Kortrijk : 45-19

Zaterdag kwamen de Kortrijkzanen in het Dommelhof op bezoek.

Kortrijk stond onderaan, maar speelde al enkele goede matchen, het was dus afwachten wat Nelo 2 kon brengen. De afgelopen wedstrijden zat de drive en schwung er goed in …

Vandaag zou de dekking ook prima staan met daarachter de betrouwbare sluitstukken, Nick en Jarne. Kortrijk opende de score via Ampe na 4’, en pas in de 5’ kon Sporting zijn eerste doelpunt maken via Door, tot dan stond Pelt achter in de wedstrijd, maar dat was de eerste en laatste keer. Begin van de wedstrijd viel Kenzo uit door een ongelukkige val. Die eerste helft was Seppe op tegenaanval, met secure passes van Nick, bepalend met 8 doelpunten. Met een reeksje van 7 doelpunten de laatste 5 minuten, zonder tegendoelpunt dus, werd de voorsprong snel vergroot. Van 5-2 na 10’, naar 9-6 na 20’ en rusten met 20-8.

De tweede helft werden assists uitgedeeld door Robbe, en nu scoorden vooral Door (5), Tom (5) en Benjamin (5) aan de lopende band. De verdediging bleef werken, en alle spelers scoorden uiteindelijk. Kortrijk bleef spelen, maar de frisheid ontbrak. De Sporting trein denderde ondertussen lustig door. Rond de 20’ werd er opnieuw een reeksje gezet om van 35-16 naar 42-16 te gaan. De laatste goal was voor Arne van Apolloon die de eindstand op 45-19 bracht. Van 10’ 28-12, 20’ 38-16, en einde 45-19.

Sporting : Dekens, Arts, Vandenboer (8), Spooren (3), Bongaerts (7), Vandebeeck D (8), Lehaen Th (2), Vandebeeck J (1), Bodvin (2), Lukkesen (7), Vanvlierden (1), Molemans (2), Vanmierloo (2), Lambrecht (2)

Apolloon : Ampe (7), Baart (3), Buyneel (2), Koops (2), Lietaer (4), Perquy, Tack (1), Verscheure, Maene, Vlieghe

SR’s : Goven & Put