Heren

 
20-11-2022 | Sven Spooren


Intense match maar de punten mee naar Sittard: 33-35 verlies voor Sporting Pelt

Wat een mooie handbalwedstrijd! Al vanaf de eerste seconde was het er ‘boenk’ op! Er waren nog geen 5 minuten gespeeld toen Robbe Spooren al 2x 2 minuten op zijn conto had. Eerst voor een fout op Joao Ramos (de eerste, maar niet de laatste die als een voetballer bleef liggen) en iets later voor een schot op de nochtans bewegende bezoekende doelman. De toon was gezet en de scheidsen zouden een hele lastige avond hebben met discutabele fases over (en vooral) weer. Kenmerkend was dat Lions zowel in de eerste als in de tweede helft het beste uit de startblokken kwam en telkens 3 à 4 doelpunten uitliep in die beginfase! Sporting knokte zich terug maar Lions bleef meestal aan de goeie kant van de score: 7-8 na 10m, 12-12 en 14-14 na 20m via een goed ingevallen Vossen. Aan de overkant deed Leunissen hetzelfde en met 4 roosjes kon hij Lions nipt op voorsprong houden aan de rust: 18-19.

Zoals gezegd schoot Lions opnieuw uit de startblokken en na 40m en met een 21-25 stand werd het moeilijk. Het publiek dat, zoals steeds, met veel emotie meeleefde en als 1 blok achter het team ging staan, hielp het team enorm en Sporting kwam terug: 28-30 na 50m. Bart Köhlen was ‘on fire’ maar ook zijn collega op de rechterhoek van Lions, Rob Schmeits, werkte aan een hoog percentage af. Sporting lukte net niet de aansluitingstreffer, maar de verguisde Ramos kreeg ook zijn kers op de taart niet. De geslepen Steins prikte de 35e binnen en zo kon Lions na een prachtige wedstrijd vechthandbal de overwinning naar zich toe trekken. Geen man overboord want we staan nog altijd 3e en met dit getoonde spel en zulke mentaliteit kunnen we iedereen pijn doen. Ik stel voor dat onze fantastische supporters gewoon allemaal meegaan naar Volendam! We leggen een bus in (15eu pp). De wedstrijd start om 19u00 en de bus vertrekt aan Dommelhof om 14u30. Ga je mee? Stuur een bericht naar 0476/439 436.

C’mon Sporting!!! 

Sporting Pelt: Denert, Van Leeuwen, Deekens, Falke 4, Spooren 1, Tasevski, Vandenboer, Lambrecht, Köhlen 10/4, Konitz 7, Vandebeeck L 3, Delpire, Vossen 4, Vanhaesendonck 2, Vandebeeck D, Schoenaker 2.


Lions: Dijkstra, Ritzen, Hiemstra 2, Schmeitz 6, Weiler 5/5, De Hoogh, Kleijkers B, Steins 3, Baart 2, Leunissen 4, Hempel, Ramos 7, Adams 1, Eussen 1, Kleijkers M 2, Dell 2.


SR’s: Hommen en Van Kessel

Foto : Zima fotografie