Heren

18-12-2022 | Sven Spooren

Hurry-Up - Sporting Pelt: 32-30

Ongeveer 12u ‘on the road’ en thuis komen zonder punten! Dit viel ons te beurt afgelopen zaterdag. Sporting heeft het nog altijd zelf in de hand maar de 6 resterende wedstrijden moeten allemaal gewonnen worden; de opdracht is simpel doch niet vanzelfsprekend!
In Zwarte Meer werd het een spannende wedstrijd. Sporting nam de beste start (5-6 na 10m) maar Hurry-Up had een hele goeie periode tussen de 10e en 20e minuut. Het nam zo over met 13-9 na 20m. Deekens viel goed in voor Denert in doel maar ook aan de andere kant was doelman Tot weer in grote doen. Sporting knokte zich terug via Konitz die 5x na elkaar scoorde en zijn Sporting tot 16-14 terug bracht aan de rust. Alles was nog mogelijk!

In de tweede helft werd het nog intenser maar de scheidsrechters hielden het hoofd knap boven water in een moeilijke wedstrijd. Hurry-Up bleef aan de goede kant van de score maar Sporting verhoogde de druk! Bart Köhlen was ‘on fire’ en scoorde vanuit hele scherpe hoeken! Aan de overkant kon Riksten onder tijdsdruk toch nog scoren (op een ouderwetse manier: 3 man in de muur en schieten): 22-20 na 40m. Toch kon je voelen dat Sporting steeds dichter kwam. Het verschil werd 1 doelpunt en een enkele keer kwamen we ook gelijk. Na 55 minuten was met 28-28 misschien toch nog een stunt mogelijk? Helaas! Enkele missers en technische fouten zorgden ervoor dat Hurry-Up de winst met 32-30 thuis kon houden. Sporting zakt dan wel op de ranking naar plaats 6 maar het verschil blijft heel klein voor die 4e strijdplaats! Hiervoor is de laatste belangrijke wedstrijd van 2022 reeds op dinsdag 20/12 om 20u00 in en tegen Bevo. Die moet gewonnen worden om met een beter gevoel van de kerstperiode te kunnen genieten.

Hurry-Up: Tot, Ferreira, Meijer 3, Goncalo 1, Boonstra, Bos, Aenha, Soares 3, Miedema 4, Vermeer 1, Fiege, Schoemaker 4, Riksten 9/1, Jaspers 7/2.
Sporting Pelt: Deekens, Denert, Van Leeuwen, Vandenboer, Falke 4, Vandebeeck D, Vandebeeck L 2, Spooren 3, Tasevski, Delpire, Konitz 7, Köhlen 12/5, Schoenaker 1, Lambrecht, Van Haesendonck 1, Vossen.

SR’s: Weijmans en Wolbertus