Heren

21-09-2022 | Sven Spooren

H3 zijn ook gestart !

Afgelopen weekend stond de eerste competitiematch op de agenda voor onze H3. Na enkele woelige COVID-jaren zijn de Gladiatoren meer dan ooit gebrand om opnieuw de titel te pakken. De laatste dateert al weer van 2019, hoog tijd dus om de prijzenkast wat aan te vullen!
Eerste tegenstander was Real Kiewit, een potige tegenstander die jaarlijks mee doet voor zowel titel als beker. Het ging dus direct om de knikkers op een druilerige zondagnamiddag!
Sporting miste zijn start niet en kon na 10 minuten al een 7-3 voorsprong op het bord zetten. Voornamelijk de tegenaanval en de snelle 2e fases deden Kiewit pijn, dat zonder wissels afreisde naar de Hel van het Noorden. De wedstrijd dood maken in de eerste helft was de leuze en met 12-6 (20') en 18-9 (30') leek het beste kruid van de bezoekers al verschoten. De Gladiatoren konden rusten met een comfortabele voorsprong.
Sporting waande zich bij de start van de 2e helft (te?) zegezeker en dat resulteerde al snel in concentratieverlies. Enkele technische fouten en veel nulshots later stond er ineens 22-17 op het scorebord, zou het opnieuw een wedstrijd worden?
Kriek had tegen die tijd al 0 op 8 gegooid vanaf 9 meter, de geïmporteerde Aziatische tijgerbalsem was duidelijk vervallen en een bezoekje aan het Kruidvat dringt zich op om de schouder terug aan de praat te krijgen voor de komende wedstrijden.
Na 50' wedstrijd en een 23-19 tussenstand ontbond gelukkig Quevain zijn duivels. Twee aanvallen op rij zette hij zijn verdediger vlotjes in de wind en zorgde nadien voor een heerlijke assist: 26-20 met nog 8 minuten op de klok.
De laatste 8 minuten kon Sporting volwassen uitspelen al moet er nog één hoogtepunt vermeld worden. Valk gooide de 30e binnen van op de 7m om 30 seconden nadien zelf iemand in het aangezicht te torpederen en een rode kaart onder de neus te krijgen. Dat zijn weer 2 heerlijke bakjes op kosten van Valkie, bedankt!
Speelden voor Sporting: Paulfliet, Boris, Dries (5), Quevain (5), Rob, Bjorninja, Hansbal (4), Jaapie (4), Valk (4), De Molenaar (3), Sander (3), Kriek (3).