12-09-2023 | Sven Spooren

H3 met eerste winst in Bocholt :19-31

De hal was heet, de knoken koud maar de goesting zat goed. Onze gladiatoren mochten het handbalseizoen op gang trekken in het sportcomplex De Damburg. Daar stond een belangrijke wedstrijd op de planning want het zou tekenend kunnen zijn voor het komende jaar. Met enkele afwezige sterkhouders op deze eerste speeldag waren de zenuwen iets meer aanwezig dan anders.

Onterecht zo blijkt. Met een sterke basis trapten we vanuit de verdediging de wedstrijd af. De grinta was daar al meteen te voelen tot op de tribune. De tegenstander stootte op een muur van vastberadenheid. Na 16’ nam de thuisploeg een eerste time-out met 3-11 op het scorebord. 7 doelpunten stonden op naam van Jappie die zowel vanop 9 als 7 meter het net vond. Nu konden onze spelers met een gerust gevoel roteren zodat iedereen terug wat wedstrijdritme kon opdoen. In de aanval liep het niet altijd even probleemloos en de individuele foutjes waren te prominent aanwezig. Bocholt kon zo de kloof wat dichten, maar niks om ongerust over te zijn. We konden gaan rusten met een welverdiende voorsprong. 8-16 scheen het licht over de blauwe vloer.

In de tweede helft lag het tempo een trap lager en kregen ook wij het moeilijker. De vermoeidheid kroop in de benen en de aanval liep niet altijd gesmeerd. Gelukkig konden we teren op een mooie voorsprong en was de minder talrijk aanwezige tegenstander ook niet klaar om 60 minuten door te duwen. Vanuit de verdediging konden onze tegenaanvalkampioenen Kevin en Hans de voorsprong behouden. Samen met een sturend keepersduo kwam het einde van de wedstrijd met een gerust hart in zicht en groetten we de aanwezigen met een 19-31 eindstand.
Te onthouden: Het zal een zwaar seizoen worden waarbij elke wedstrijd belangrijk is, maar de gladiatoren zijn volledig klaar om er alles aan te doen om zo hoog mogelijk te eindigen.
“De jacht is beter dan de vangst.” – Scooter

Speelden voor Sporting: Polio, Teun, Sandy (2), Jonas (2), Quevin (4), Duzend (1), Sander (2), Prinses (2), Hansbal (6), Jappie (11), Fré (1), Jens