Heren

26-11-2023 | Sven Spooren

H2 wint opnieuw, nu tegen Beyne : 29-21

De heren 2 hebben de start van de terugronde zeker niet gemist en sturen nu ook Beyne met lege handen naar huis.
Beide ploegen begonnen wat terughoudend aan de match. Sporting zat misschien al met zijn gedachten bij de afterparty en Beyne had misschien nog de busrit in de benen zitten. Eerste goal viel pas in de 5de minuut. Na deze goal begon er wat meer actie in te komen. De verdediging van Sporting stond ijzersterk en kreeg op één helft maar negen doelpunten binnen. Aan de andere kant liep de aanval spaak. Dit resulteerde dat het tijdens de eerste helft vooral gelijk opgaand ging. Sporting speelde niet zijn gewoonlijk spel in aanval, maar kon wel kansen creëren, die ze weliswaar niet altijd ingooiden. Aan Sporting kant kon er maar twaalf keer gescoord worden, gelukkig bleef de hele eerste helft de verdediging als een muur staan en gingen de spelers theedrinken met een drie puntenkloof op het scorebord, ruststand 12-9.
Doel van de tweede helft was duidelijk: de schietkansen beter benutten en even sterk verdedigen als in de eerste helft. Begin van de tweede helft bleef de verdediging zijn werk doen maar de aanval zat in hetzelfde schuitje als de eerste helft. Eerste deel van de tweede helft kon Sporting de voorsprong behouden, tot er weer een klein dipje ontstond waarbij Beyne zelfs terug op gelijke hoogte kon komen. Het dipje duurder gelukkig niet lang en omdat de inhaalmanoeuvre van Beyne veel energie kostte, kon er naar reorganisatie van de aanval de voorsprong terug geleidelijk uitgebouwd worden en werd de match collectief mooi uitgespeeld, eindstand 29-21.
Na de stemming voor MOTM is Victor Lehaen als winnaar uit de bus gekomen na een nek aan nek race met Milan De Grave.
Met deze zege haalt Sporting nu zijn vierde winst op rij, omdat ze vier keer op rij zijn gewonnen. Hierdoor is de derde plaats binnen handbereik. Volgende week zondag staat de verplaatsing naar hekkensluiter Visé die ons afgelopen speeldag flink hebben verast door de tweede in de stand met onderscheiding te verslaan.