04-12-2023 | Sven Spooren

H2 wint in Visé : 20-21

HC Visé BM – Sporting Pelt H2: 20-21

Sporting vatte deze speeldag aan met een zegereeks van vier wedstrijden en zocht deze dan ook uit te breiden naar vijf zeges. Op deze zondagnamiddag werd de verplaatsing naar Visé gemaakt dat op een laatste plaats in de rangschikking kampeert. De Waalse ploeg wist nog maar één winstmatch en twee gelijke spelen bijeen te rapen. Één van deze gelijke spelen was weliswaar tegen onze heren 2. Sporting had dus wat recht te zetten tegen deze ploeg en zocht hun goede vorm verder te zetten.
Dat het een zondagsmatch leek te worden, had coach Sven al door tijdens de opwarming en hij waarschuwde zijn ploeg om de wedstrijd gemotiveerd aan te vangen.
Helaas bleek uit het spel dat deze woorden niet veel uitgehaald hadden, vooral op aanvallend vlak. De verdediging van Sporting stond stevig en Visé kon maar tien keer scoren in de eerste helft. De aanvalsmotor van de heren 2 liep ook niet warm, maar ze wisten toch de 10-13 ruststand op het bord te zetten.

Tijdens de rust was de boodschap duidelijk: “Gaspedalen induwen en deze match zo snel mogelijk naar ons toe trekken!”.
Helaas was niets minder waar… Over de tweede helft wordt er best zo weinig mogelijk gezegd. Heren 2 kreeg niet veel meer bijeen gehandbald: de aanval liep niet meer en als er een kans gevonden werd, werden er veel nulshots genoteerd. Zo had Sporting na 18 minuten in de tweede helft nog maar drie keer gescoord. Visé heeft daardoor de hele tweede helft op voorsprong gestaan. Tijdens de laatste 8 minuten gaven de heren 2 weer teken van leven en kon de kloof gedicht worden. Met nog 20 seconden te spelen stond het 20-20 met de bal voor Visé. De coach van Visé nam echter een tweede keer time-out in de laatste vijf minuten. Dit mag niet en onze tafelman, Giovanni, bracht het scheidsrechtersduo hier van op de hoogte, waardoor de time-out niet doorging. Het gevolg hiervan was dat Visé moest herstarten met tijdsspel: de Waalse ploeg slabakte wat waardoor de scheidsrecht bleef aanmanen om door te doen. Bij het fluitsignaal dribbelde de speler van Visé, wat ook niet mag, waardoor Sporting bal kreeg. Door een 2-minuten tijdstraf bij Visé hadden zij de slotfase aangevangen met een empty-goal-situation. Sverre kon de bal vanaf de plaats van de fout binnengooien: 20-21 eindstand.
Een slechte match van de heren 2, waaruit geleerd moet worden en die daarna best vergeten wordt. De twee punten namen we wel mee terug naar Pelt, maar er blijft een zure smaak nahangen. Volgende week spelen we thuis tegen Montegnée om 18u in het Dommelhof, waar we iets recht te zetten hebben.

MOTM: onze tafelman, Giovanni!