Heren

18-12-2023 | Sven Spooren

H2 winnen van leider Sprimont : 21-17

Sporting Pelt H2 – HC Sprimont: 21-17

Zondag 17 december stond de topper in tweede nationale op het programma tussen de heren 2 en de leider van competitie, Sprimont. Sprimont won tot dan toe al haar wedstrijden en kon met een overwinning de eerste plaats verzekeren van de reguliere competitie. Sporting was bezig aan een winstreeks van zes matchen en zocht, niet alleen, deze uit te breiden, maar ook om het kampioenschap (weliswaar dienen er nog play-offs gespeeld te worden) van Sprimont uit te stellen.
Tijdens de opwarming zagen we dat de Waalse ploeg een aantal spelers miste, zo ontbraken er “die ene snelle spelverdeler”, “Bolaers” en “dat goei hoekske”. Ook zonder deze spelers wisten de tweedeploegers dat het een moeilijke match zou worden, want anders zou Sprimont ook niet ongeslagen koploper zijn.
Dat de dekking van Sporting goed staat, bleek ook deze wedstrijd. Sprimont kreeg in de eerste helft geen goede kansen bijeen gehandbald en kon zelfs pas voor de eerste keer scoren in de elfde minuut. Zo stond het na 10 minuten handballen 4-0. Echter de aanval van Sporting liep ook niet zoals het hoorde en door verschillende twee-minuten-tijdstraffen stond het aan de buzzer 8-8. Sporting had echter nog een vrije worp met muurtje te goed. Deze werd knap door Sverre op z’n Mikkel Hansen’s gescoord waardoor de H2 ging rusten met een 9-8 voorsprong.

De mannen van coach Sven roken bloed en beseften steeds meer en meer dat Sporting Sprimont haar eerste nederlaag van het seizoen kon aansmeren. De boodschap van coach was dan ook om de tegenstander, figuurlijk, bij de keel te pakken en met lege handen naar huis te sturen op deze zondagnamiddag.
De tweede helft ging op en neer voor beide ploegen. Beide ploegen misten veel, met dank aan onze MOTM-keeper: Milan, die maar liefst 4 penalties stopte en de ene na de andere bal uit zijn netten hield. Er werd haasje-over gespeeld: Sprimont kon de kloof dichten en zelfs twee goals uitlopen, maar Sporting kon erna weer milderen en de leiding weer over pakken. Op het einde brak de veer bij Sprimont en kon Sporting de vier-punten-kloof op het scorebord zetten, eindstand: 21-17. Een wedstrijd die vooral gewonnen is door een stevige verdediging en prima keepwerk.

Zaterdag 23 december spelen we onze inhaalwedstrijd tegen Uilenspiegel in het Dommelhof om 16u. Bij winst kunnen de heren 2 zich, samen met Sint-Truiden, vestigen op een tweede plaats in het klassement.