Heren

05-02-2024 | Sven Spooren

H2 spelen gelijk tegen St Truiden : 28-28

Op zaterdag 3 februari stond de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma voor de H2. Door de verliesmatch van de week ervoor betekende dit een clash tussen de nummers 3 en 4 van de rangschikking. De wedstrijden tussen beide ploegen beloven wel vaker spanning, zo werd er in Sint-Truiden maar liefst 72 keer gescoord op 60 minuten tijd (34-38). Bij winst (én verlies van Bocholt, dat op bezoek ging bij de koploper Sprimont) kon Sporting de tweede plaats weer bemachtigen en de ploeg was gebrand om hier vol voor te gaan.
Dat deze doelstelling behaald wou worden, was ook te merken op het veld. De verdediging stond stevig waardoor er met ettelijke tegenaanvallen een kloof op het bord gezet kon worden. Ook na de onderbreking door een technisch mankement kon Sporting haar snelheid uitbuiten. Het aanvalsspel van de H2 was niet schitterend: een aantal slordigheden en wat missers. De mannen van de tweede ploeg konden een maximale voorsprongen van 6 doelpunten op het bord zetten. Naar het einde van de eerste helft sputterde de motor wat waardoor Sint-Truiden kon milderen tot een 3-goalen-achterstand: ruststand 14-11.

Tijdens de rustperiode was de boodschap om even hard te werken in verdediging en de concentratie te houden, zodat er geen klungelige goaltjes tegen gekregen zouden worden. Het aanvalsspel diende ook wat aangepast te worden: er was veel ruimte rond de 6-meter waar acties zonder bal gebruik van dienden te maken.
De tweede helft was gelijk opgaand. De voorsprongen van 3 goals werd zo goed als de hele 30 minuten behouden. Sporting liet het na om Sint-Truiden de doodsteek te dienen door enkele belangrijke missers, waarvan ook enkele penalty’s (Sporting gooide maar 3/7 op penalty’s). Dit maakte dat de slotfase (laatste 2 minuten) werd ingegaan met een voorsprong van 2 goals. Sporting raakte niet meer tot scoren en speelde de bal nog tot tweemaal toe kwijt, waardoor Sint-Truiden ook een empty-goal-situation kon benutten: 28-28. De H2 had de bal met nog 30 seconden te spelen, maar de hand was ook omhoog voor passief spel. Hieruit kon ook niet meer gescoord worden en ook de laatste poging van Sint-Truiden kon verdedigd worden waardoor er geconcludeerd werd met een gelijkspel.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Uilenspiegel. Bij winst behouden we de derde plaats. Om nog een plaats te stijgen, zijn we afhankelijk van het resultaat van Bocholt, dat in de Damburg speelt tegen Montegnée.