31-01-2024 | Sven Spooren

H2 speelden in Bocholt !

Na een winterstop van een maand hervat de competitie terug voor de tweede ploeg. De start van 2024 begon met een mooie handbalpartij! Ook in 2de nationaal wordt dé Limburgse derby van het handbal gespeeld, tweede ploeg Sezoens Achilles Bocholt vs tweede ploeg Sporting Pelt. Ook bij deze ploeg van Bocholt stoomt er ex-Sporting Pelt-bloed door de aderen: trainer Bart Vervecken, Oracha Van Bommel en Mattias Van Criekinge, die na zijn lelijke knieblessure terug wedstrijdritme opzoekt, alsook Elias Konikx. Elias heeft weliswaar zijn oorsprong liggen bij Handbalclub Overpelt. Maar door de fusie in 2019 tussen Neerpelt en Overpelt, kan hij nu onder de noemer van ‘ex-Pelt speler’ vallen.
Gelukkig moesten wij geen spelers afgeven aan het EK, maar desondanks konden we de wedstrijd niet starten met de voltallige ploeg. Alexander is tijdens zijn skivakantie op de groene piste (dit is de makkelijkste piste in een skigebied) akelig ten val gekomen waardoor hij zijn sleutelbeen brak. Lode en Tanguy zaten vast achter de boeken en moesten omwille van examens afmelden.
Boven deze wedstrijd hingen heel wat onzekerheden; Hoe zit het met de conditie? Zitten we nog in wedstrijdritme? Hoe zit het met de moraal binnen de ploeg? Hoe heeft de tegenstand de winterstop doorstaan? … De voorbereiding van deze wedstrijd beloofde niet al te veel goeds. Gebrek aan spelers tijdens de trainingen maakte dat er nooit uitgebreid getraind kon worden. De verwachtingen van deze match lagen dus niet al te hoog. Desalniettemin was de start van de wedstrijd voor Sporting. De aanval van Sporting kwam als een verrassing voor de verdediging van Bocholt en door dat de verdediging de eerste 15 minuten goed stond, kon Sporting een voorsprong van 5 doelpunten op het scorebord zetten. Zo een start kost natuurlijk kracht en concentratie. De concentratie bleef niet hoog genoeg en in aanval lukte het niet meer om kansen te creëren. Bocholt kon terugkomen en de leiding nemen. Vlak voor rust maakte Sporting terug gelijk, ruststand 16-16.
Bocholt kwam beter de kleedkamer uit dan Sporting en zette begin van de tweede helft direct een 3 puntenkloof op het bord. Sporting kon gedurende 15 minuten nog in het spoor blijven maar toen doken er slordigheden op in aanval. Tal van technische fouten en missers maakte dat Bocholt de wedstrijd in handen kreeg. Het gebrek aan charisma in vergelijking met andere wedstrijden leidde er tot toe dat er geen inhaalmanoeuvre plaatsvond. Bocholt kon stelselmatig zijn voorsprong uitbreiden naar 6 doelpunten. Match gespeeld, eindstand 33-27.
De tweede ploeg kent met dit verlies een zure start van 2024 en moet zijn tweede plaats nu afstaan aan Sezoens Bocholt. Volgende week staat de strijd voor het brons in het Dommelhof op het menu waarbij Sint-Truiden, die nu gedeeltelijk derde staat met Sporting, op bezoek komt. Zaterdag 3/02 18h00, supporters op post!