13-11-2023 | Sven Spooren

H2 met winst tegen Olse Merksem

Na de 2 weken competitieonderbreking wilde de H2 verder bouwen op de overwinning in Sint-Truiden. Op deze zondagavond ontvingen de tweedeploegers de nummer 5 in de stand, Olse Merksem. Sporting dat op een zesde plaats, met tevens een wedstrijd minder gespeeld, hoopte haasje-over te doen met de Antwerpse club.

De H2 startte uitmuntend aan de wedstrijd waardoor er na ettelijke minuten al een 7-1 voorsprong op het bord genoteerd werd. Het concentratiedipje, waar de mannen van de tweede ploeg wel eens last van hebben, was deze keer minimaal: enkel de laatste 5 minuten werd er eventjes gesukkeld. Er werd gerust met een 16-13-stand.
Coach Sven gaf tijdens de rust de duidelijke boodschap mee: de laatste 5 minuten van de eerste helft uit het kopje zetten, spelen zoals de wedstrijd gestart werd en de wedstrijd volledig naar ons toe trekken!
De tweede helft bleef schommelen rondom het doelpuntenverschil waarmee er gerust werd. Sporting liep uit tot 6 goalen voorsprong, maar Merksem kon deze voorsprong dan weer milderen tot 2 goalen. Uiteindelijk kon de H2 blijven doorduwen en werd er afgerond met een eindstand van 31-26.

Een goede wedstrijd van de tweede ploeg maakt dat Sporting nu de 5de plaats in handen heeft. Volgende week gaan we op verplaatsing naar Waasmunster waar we hopen een derde opeenvolgende zege te behalen!