Heren

05-09-2022 | Sven Spooren

H2 met nipt verlies van Bocholt

Na een lange en goede voorbereiding was het tijd voor de start van de competitie. Voor de heren 2 was de openingswedstrijd direct de derby van het noorden. Achilles Bocholt kwam op bezoek in het Dommelhof.

De start van de wedstrijd was gelijk opgaand en voor beide ploegen zonder een hoog tempo. De eerste goal was voor Sporting. Bocholt scoorden daarna direct de aansluitingstreffer. In de 14de minuut liep Bocholt een voorsprong uit van 2 doelpunten, 6 – 8. Sporting begon sneller te spelen en kon 3x achter elkaar scoren, 10 – 9 na 19 min spelen. Daarna was het Bocholt die zich niet liet doen en hun achterstand omzette naar een voorsprong van 3 doelpunten. Sporting probeerde voor de rust de bordjes terug in evenwicht te brengen maar gingen met één doelpunt in het krijt de rust in, tussenstand 14-15.
De start van de 2de helft was weer gelijk opgaand en geen enkele ploeg nam een voorsprong. Tot plots de motor van Sporting uitviel. Slordigheden en balverliezen in aanval resulteerde in snelle goals voor Bocholt. Bocholt liep hierdoor uit tot een voorsprong van 5 doelpunten, 22 – 27 na 18 min spelen. Michiel en Nils sleurde de ploeg weer in de wedstrijd en door 2 minuten tijdstraffen aan de kant van Bocholt stond het weer gelijk. Met nog 4 minuten te spelen was alles te herdoen. Erop en erover lukte voor Sporting niet en Bocholt won met het kleinste verschil.
Eindstand 30 – 31