H2 winst in Waasmunster
20-11-2023 | Sven Spooren

H2 gaan winnen in Waasmunster : 22 - 27

De heren 2 moesten afgelopen zaterdag de verste verplaatsing van het seizoen maken en trokken op een regenachtige avond naar het gezellige Oost-Vlaanderen waar ze het moesten opnemen tegen Waasmunster. Deze gezellige Oost-Vlamingen hadden voor Sporting Pelt een familiedag georganiseerd met een volle tribune en leuke sfeer als gevolg. Naar aanleiding van deze familiedag gaven de scheidrechters een persoonlijke touche aan de wedstrijd en besloten om het gekende 6v6 spel in het handbal over boord te gooien. Er werd rijkelijk met 2 minuten straftijden gestrooid aan beide kanten, sommige terecht en sommige discussieerbaar. Een sportanalist uit het publiek wist ons te vertellen dat er maar liefst 15 van de 30 min in de eerste helft 6v6 is gespeeld. Dit spel liet niet toe dat een ploeg een voorsprong staande kon houden. Waasmunster begon de wedstrijd direct met hoog tempo en zette direct een 2-0 op het scorebord. Sporting antwoordde terug met 2 snelle goals, stand 2-2. Nu was het de beurt aan Sporting om een voorsprong te zetten en kon uitlopen naar een 5-8. Lang stond deze score niet op het bord. Waasmunster kwam langszij en kon terug de voorsprong in handen nemen, stand 9-8 na 20 min. Sporting drukte de laatste 10 min het gaspedaal in om toch met een voorsprong de rust in te kunnen gaan. Sporting kon nog een verschil van 4 doelpunten neerzetten en gingen rusten met een 12-16 tussenstand.
Bij de start van de tweede helft was Waasmunster niet bij de les. Een slordige start liet Sporting de kans om 3 maal tegenaanval te lopen en na 2 min in de tweede helft de voorsprong van 4 naar 7 goals uit te breiden. De verdediging van Sporting stond steviger dan in de eerste helft, dit zorgde er ook voor dat Milan zijn netten kon leeghouden met paar mooie reddingen. Door deze voorsprong die ondertussen verder was gezet naar 9 doelpunten begon nu de slordigheid in de aanval van Sporting te kruipen. Er werden maar weinig open kansen uitgespeeld en weinig samenspel leidde tot geforceerde shots. Het inhaaloffensief van Waasmunster was hierdoor dan ook gestart en kon de voorsprong stelselmatig inkorten. 7 minuten voor einde stond Sporting 7 doelpunten voor en 4 minuten voor het einde nog 4. Sporting begon slimmer handbal te spelen en namen hun tijd in aanval. De verdediging had zich herpakt en hierdoor kon Waasmunster het verschil niet kleiner maken dan 4 doelpunten en was de winst enkele minuten voor einde binnen voor Sporting.

Met deze zege zet Sporting een goede stap richting play-offs en blijven zo, met een match minder gespeeld, in het wiel van de final 4 in het klassement. Volgende week ontvangen de Heren 2 van Sporting Pelt Union Beynoise om 18h00 in het dommelhof. Supporters op post om daarna ook door te zakken naar het verkleedfeestje van de Dames van Sporting.