22-10-2023 | Sven Spooren

H2 gaan winnen in St Truiden : 34-38

Na een reeks van 3 verloren matchen, was het dringend tijd voor Heren 2 om nog eens punten te pakken. De mannen van coach Sven moesten de verplaatsing maken naar Sint-Truiden. Sint-Truiden is een geduchte tegenstander waar Sporting nog maar weinig keer de match naar zijn hand kon zetten.
Sporting miste weliswaar het begin van de match. Sint-Truiden opende de score en Sporting stond direct op achtervolgen. De aanval van Sporting bolde niet. We creëerden weinig kansen en wanneer er een kans was, werd deze gestopt door de keeper van Sint-Truiden die zijn doel zeer sterk aan het verdedigen was. Aan de andere kant kon Sint-Truiden wel scoren en bouwde een voorsprong van 4-0 uit. Dit schudde Sporting wakker en kwam terug op 4-3, maar Sporting kon niet verhinderen om Sint-Truiden opnieuw een voorsprong uit te laten bouwen. Stand was 6-3 na 12 minuten spelen. De verdediging werd bijgestuurd en toen zat Sporting helemaal in de wedstrijd. Sint-Truiden kon moeilijker scoren en met een sterk keepende Milan erachter draaide dit uit naar snelle tegenaanvallen en snelle 2de fases. Sporting geraakte erop en erover. Maar bleef wel bikkelhard verder knokken en voor de eerste keer in de match kon Sporting een voorsprong op het scorebord zetten, stand 9-11. Sporting breidde de voorsprong verder uit naar 6 doelpunten. We gingen rusten met een stand van 15-21.
Start van tweede helft was nu wel voor Sporting. De verdediging bleef compact en in aanval kon Sporting meer en betere kansen creëren dan in de eerste helft. Sporting verlengde zijn voorsprong naar 9 doelpunten, stand 16-25 in de 10de minuut van de tweede helft. Toen ging het weer mis voor Heren 2. Nonchalant spel in aanval en een minder geconcentreerde verdediging liet Sint-Truiden stilaan terug in de match komen. Plots stond Sint-Truiden dan ook nog maar met 1 doelpunt in het krijt. Stand 27-28 met nog 10 minuten te spelen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Heren 2 zo een voorsprong nog uit handen geeft, maar Sporting kon de koelte bewaren en zorgde ervoor dat Sint-Truiden niet op gelijke hoogte kon komen. Sporting kon terug een kleine voorsprong zette en hield deze vast. Eindstand 34 - 38

Heren 2 zijn nu 2 punten rijker na een felbevochten match en staan op een 5de plaats met de achtervolgers kort bijeen. Volgende match is pas 12 november waar Olse Merksem op bezoek komt in het Dommelhof.

Speelden voor Sporting Pelt: Simon Ulenaers, Simon D’Hondt(4), Benjamin Bongaerts(7), Alexander Vanhout(1), Tanguy Delpire(1), Milan De Grave, Diether Bleyen(7), Tibe Broers(12), Luca Valkenborgh(1), Kamiel Smets(1), Victor Lehaen, Nils Deekens(4),