11-03-2024 | Sven Spooren

H2 gaan winnen in St Truiden : 25-37

Zondag 10 maart maakte de tweede ploeg van Sporting Pelt [2de] de verplaatsing naar Sint-Truiden [5de] waar partij gegeven werd aan de derde play-up wedstrijd. Sporting kon deze wedstrijd ongeslagen (in de play-ups) aanvatten, terwijl Sint-Truiden nog niet wist te winnen en dus hoopte hier verandering in te brengen. Het was echter nog niet zolang geleden dat beide ploegen elkaar in de ogen keken in het Dommelhof. Toen werd er met een gelijkspel afgefloten. Sporting wou tonen dat dit gelijkspel als een verlies aanvoelde en dat er eigenlijk gewonnen had moeten worden. We hadden dus iets te bevestigen. De drang was er om, bij winst van Sprimont, zeker eerste achtervolger te blijven én, indien Montegnée zou stunten, de leidersplaats over te nemen (zo gaf Montegnée [3e] partij aan Sprimont [1ste] later op deze zondagavond).
De opwarming en start van de match werd enkele minuten verlaat omdat er nog een wedstrijd van een damesploeg van Sint-Truiden bezig was. Niet ideaal, maar het was aan de spelers om de opwarming extra stevig te maken zodat iedereen klaar was om de wedstrijd te beginnen.

De wedstrijd kwam wat stroef op gang voor de mannen van de tweede ploeg. Enkele individuele foutjes maakte dat de thuisploeg een kleine kloof kon slaan. Dit resulteerde na een 7-tal minuten op een 4-2 tussenstand. Sporting herstelde echter en de concentratie was er waardoor de achterstand niet alleen weggewerkt werd, maar zelfs omgebogen werd naar een voorsprong. Er op en erover! De verdediging stond zeer sterk en het breiwerk van Sint-Truiden werd goed gecounterd. Enkele (no-look) pasjes naar de pivot en wat shots vanaf linksopbouw konden wel nog door de Peltse verdediging komen. Dit maakte dat Sint-Truiden 11 keer kon scoren in de eerste helft. De aanval van Sporting liep vlot. Er werden goede kansen gecreëerd en ook de tegenaanval kon gelanceerd worden door de sterke verdediging en het goede keeperswerk. Ruststand: 11-17.
Veel viel er tijdens de rust niet bij te brengen, want zowel verdediging als aanval waren dik in orde. Echter, zou het niet de eerste keer zijn dat Sporting tegen Sint-Truiden een riante voorsprong zou weggeven. Zo werd er vorig seizoen nog een 10-goalen-kloof weggeven na rust. Er mocht dus geen concentratieverlies zijn en het gaspedaal diende volledig ingeduwd te worden.
Zo gezegd zo gedaan, Sporting kwam goed uit de kleedkamer en kon de voorsprong al snel uitbreiden met goed aanvalswerk en enkele tegenaanvallen. De veer van Sint-Truiden leek gebroken en er werd bloed geroken. Sporting drukte door en kon de voorsprong van 6, naar 8 én zelfs naar 10 goalen brengen. De verdediging bleef puik werk leveren en ook in aanval werd zo goed als iedere keer afgewerkt. Sporting kon daardoor ook goed doorwisselen en zo heeft iedereen minuten kunnen maken. Tevens dient vermeld te worden dat Nils na het drinken van zijn drinkbus enkele goalazo’s maakte. Graag vragen we aan Tanja om deze (godmode)drank voor iedereen te voorzien bij de volgende wedstrijden De wedstrijd werd rustig verder gebald en zo kon Tibe bedankt worden voor een bakje na het maken van de 30ste goal. Er leek nog heel even hoop op een 2de bakje aangezien de race naar de 40ste ingezet werd, maar dit mocht niet baten. Eindstand 25-37.

Een goede match voor de mannen van de H2 waarmee de tweede plaats in de rangschikking verstevigd wordt. Sprimont ging namelijk winnen in Montegnée waardoor we nu 3 punten boven deze laatste staan en 1 punt van de leider van de competitie.
Volgende week is er geen wedstrijd in 2e nationale. Zondag 24 maart trekken we naar Montegnée, dat belooft een moeilijke wedstrijd te worden tussen de nummers 2 en 3. Sporting gaat er de 5-punten-kloof zoeken met de Waalse club en hoopt er te blijven meedoen om de eindprijs.

Speelden voor Sporting: Ullie, The Count, D’Dog (1), I-am-yesmin (2), Busje Mierloo (2), Vanwood (2), Del Piro (5), Happy’en (5), Brothers (9), Lucaku (1), Lambstraight (1), Schtollman (3/2), Godmode Blankets (6)