13-02-2024 | Sven Spooren

H2 gaan winnen bij Uilenspeigel en worden tweede na reguliere competitie !

Afgelopen weekend was het voor de nationale competities de laatste speeldag van de reguliere competitie. Voor deze speeldag moest Sporting de verplaatsing maken naar Wilrijk om het op te nemen tegen HV Uilenspiegel. Deze wedstrijd had voor Sporting nog weinig betekenis. Sporting kon na winst de 2de plaats bemachtigen maar daarvoor moest Sezoens Achilles Bocholt verliezen. Het prijskaartje dat vasthing aan deze match was veel duurder voor Uilenspiegel. Zij moesten winnen om nog een kans te maken op de play-offs, maar waren afhankelijk van Waasmunster die na winst sowieso het laatste ticket voor de play-offs kreeg.
De tweede ploeg had dus een gretig en agressief Uilenspiegel verwacht waardoor de spelers extra scherp stonden in het begin van de match. Het liep al snel uit naar een 0-3 voorsprong en verder tot een 4-8. Een iets te ‘makkelijke’ start zorgde al snel voor onnauwkeurigheden, vooral in verdediging werden er veel fouten gemaakt en was het ieder voor zich. Plots liet Uilenspiegel wel zijn agressiviteit tonen en kroop terug tot een 10-10 score. Sporting kon in aanval ook geen kansen meer creëren en was vaak afhankelijk van geforceerde acties die vaak tot niks leidde. Uilenspiegel kreeg meer de wedstrijd in hand en kon zelfs een voorsprong op het bord zetten. Een groot verschil ontstond er niet, Sporting stond wel op gegeven moment met 2 doelpunten in het krijt maar kon de rust nog wel in gaan met een gelijke stand, 16-16.

Tijdens de rust in de kleedkamer werd er een offensief gepland. Voor het defensieve staken de spelers de Corolina Reaper in hun gat, dit is sinds 2013 werelds heetste peper. Het offensieve plan loonde en met een sterkere verdediging dan in de eerste helft liep Sporting opnieuw een voorsprong uit van 4 doelpunten. Als oplossing bracht Uilenspiegel een empty goal situation in het spel. De verdediging van Sporting was bij de les en kon Uilenspiegel een paar keer straffen met een worp in leeg doel. Uilenspiegel kon niet meer in het wiel blijven van Sporting. Er werd afgefloten met een score van 31-40.

Na de match vernamen we dat Bocholt in eigen huis had verloren. Dit wilt dus zeggen dat Sporting opnieuw over Bocholt springt en de play-offs zal starten als 2e. Eerste wedstrijd van de play-offs van Sporting zal plaatsvinden in het Dommelhof tegen Waasmunster, datum en tijd nog ongekend.