26-11-2023 | Sven Spooren

H1 winnen van Houten Handbal : 37-23

Nog steeds zonder Michiel Lambrecht en Robbe Spooren ging Sporting het veld op tegen Houten. Tommie Falke had zijn collega’s uitgenodigd en liet dan ook maar zien wat zijn specialiteit is, namelijk al aan de andere kant staan op het moment dat anderen nog aan het zoeken zijn waar de bal is! Tegen dat ze die gevonden hebben heeft Tommie ‘m al in het netje liggen! Sporting nam dus zo snel de leiding met 4-2 (10m). Seppe Vandenboer dacht: “dat kan ik ook” en met lange passes van Deekens scoorde Seppe 3x op rij! Dat snelle tempo kwam er door een goede verdediging en dito keeper Deekens! Dat kon Houten helemaal niet volgen en na goed 15 minuten ging Houten al alles of niets spelen (7 tegen 6). Ruben De Bok scoorde dan wel 5x op rij uit 2e lijn maar Sporting scoorde bij de opzet meteen tegen, omdat Houten er niet in slaagde de doelman tijdig terug in zijn kooi te krijgen. Zo werd het 13-6 na 20m en 20-12 aan de rust.
Wedstrijd NIET gespeeld want zo stonden we ook in Houten aan de rust er 8 voor… Nu was dat gelukkig niet het geval want Sporting ging op hetzelfde elan door. Tommie Falke mocht na 45 minuten definitief gaan rusten met maar liefst 12 streepjes achter zijn naam! Na 40 minuten stond het al 29-16 en dat was het signaal voor coach Korneel Douven om alle wisselspelers van de bank te halen. Zo stopte doelman De Grave een penalty en scoorden Tanguy Delpire en Nils Deekens hun eerste BeNeleague doelpunten! Zo konden de ouders Delpire voor het eerst beide zonen samen op het parket zien, een mooi moment! Het publiek genoot van zoveel jeugdig geweld. Enige dompertje was het uitvallen van Houten goalie Bjorn Van Brachten. Die kreeg een pegel van Louis Delpire op het voorhoofd. Maar dat was zó hard dat Bjorn helemaal groggy was én bleef. Ook na de wedstrijd was het nog niet beter en Bjorn werd alsnog afgevoerd naar het ziekenhuis. Hopelijk gaat het ondertussen goed met hem… Handbaldoelman… een hele harde stiel!
De wedstrijd werd vlotjes uitgespeeld en Sporting won oververdiend met 37-23!

Sporting Pelt: Deekens Nick, Denert, De Grave, Van Sloot, Vandenboer 8, Falke 12/4, Vandebeeck L 1, Vossen 1, Delpire L 1, Schoenaker 3, Van Haesendonck 3, Antic 3, Stollman 2, Delpire T 1, Vandebeeck D 1, Deekens Nils 1. 3x 2m.

Houten: Breedveld, Tukker 1, Idema 4/2, De Bok 6, Schauffler 1, Van Brachten, Radevic, Van Soest, Jacobs 1, Bos 4, Teeuwissen 2, V/d Bilt 1, Versteegden 2, De Ruiter, Brakenhof 1, Blokzijl. 5x 2m.

SR’s: Steenwinckels²